Foto: AFP/Scanpix
Sezonas pirmajās masu starta sacensībās biatlonā Pasaules kausa trešā posma ietvaros svētdien Slovēnijā uzvaras svinēja Andrēass Birnbahers (attēlā) no Vācijas un norvēģiete Tūra Bergere.

Vīriešu sacensībās, kurās tradicionāli piedalās 30 tekošās Pasaules kausa sezonas labākie sportisti, Birnbahers četrās šaušanās bija nekļūdīgs, 15 kilometru garās distances finišā par 17,7 sekundēm apsteidzot slovēni Jakovu Faku, kurš pēdējās divās šaušanās katrā pieļāva pa vienai kļūdai.

Savukārt trešajā vietā ar divām kļūdām šaušanā 22,6 sekundes aiz uzvarētāja finišēja amerikānis Tims Burks.

Uzreiz aiz tiem 30 sportistiem, kuri kvalificējās masu starta sacensībām, palika Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Viņš pie šādas iespējas netika pat par spīti tam, ka sestdien izcīnīja desmito vietu 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās, kas ir viņa karjeras labākais rezultāts.

Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ar 79 punktiem ieņem 32.pozīciju.

Līderis ar 392 punktiem joprojām ir pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs francūzis Martēns Furkads, kurš masu startā bija ceturtais. Viņam ar 307 punktiem seko Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas, bet vēl par 14 punktiem mazāk ir Birnbaheram.

Savukārt sievietēm pirmā 12,5 kilometru garo distanci pabeidza Bergere, kur ar divām kļūdām šaušanā otrajā vietā finišējušo Miriamu Gesneri no Vācijas apsteidza par 35,5 sekundēm. Gesnere šāva ar četrām kļūdām.

Trešajā vietā ar divām kļūdām šaušanā ierindojās čehiete Gabriela Soukalkova, kura pirms Pokļukas nekad nebija stājusies uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās.

Kā ziņots, Latvijas biatloniste Žanna Juškāne piektdien aizvadītajā sprintā ieņēma 86.vietu un nespēja kvalificēties iedzīšanai.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm pašlaik līdere ar 388 punktiem ir Bergere, bet otrā ar 305 punktiem ir Soukalkova. Trešā tagad ar 286 punktiem ir Gesnere.

Šis bija pēdējais Pasaules kausa posms šogad, bet sezona uzreiz pēc Jaunā gada atsāksies Vācijas pilsētā Oberhofā.

Kopumā sezonā paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī notiks Novo Mesto, Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!