Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Vācijā, Oberhofā, sensacionāli izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa posmā 12,5 kilometru iedzīšanas distancē, atkārtojot karjeras labāko sasniegumu.

Latvijas labākais biatlonists piektdien sprinta sacensībās miglainos laika apstākļos ar trīs kļūdām šaušanā izcīnīja 28.vietu, no kuras startēja arī 12,5 kilometru distancē. Iedzīšanas sacensībās Rastorgujevs šaušanā nepieļāva nevienu kļūdu un sensacionāli finišēja ceturtais.

Ņemot vērā atsevišķi iedzīšanas distanci, Rastorgujevs uzrādīja absolūti labāko laiku un apsteidza visas biatlona zvaigznes.

Pēc pirmās šautuves Rastorgujevs bija pakāpies jau uz 15.vietu, vēl par sešām pozīcijām pakāpās pēc otrās šautuves, bet pēc trešās šaušanas reizes bija jau ceturtais. Šo pozīciju Rastorgujevs saglabāja arī pēc pēdējās šaušanas, no kuras izslēpoja tikai dažas sekundes priekšā pieredzējušajam čeham Mihaelam Šlenigram. Tomēr pēdējo trases daļu Rastorgujevs veica daudz ātrāk un nosargāja ceturto pozīciju.

Sev priekšā iedzīšanā Rastorgujevs palaida tikai trīs biatlona lielos vīrus. Par uzvarētāju kļuva Emīls Hegle Svendsens, kuram panākumu netraucēja gūt arī viena kļūda šaušanā. Finišā viņš par 35,6 sekundēm apsteidza savu leģendāro tautieti Ūli Eināru Bjērndalenu (divas kļūdas šaušanā), bet par vienu minūti Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Martinu Furkādu arī divas kļūdas šaušanā). Rastorgujevs uzvarētājam finišā zaudēja 1:12,1 minūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!