Latvijas labākā biatlonista Andreja Rastorgujeva neveiksmīgajā sniegumā Pasaules kausa trešajā posmā, kas aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās Slovēnijā, liela loma bijusi slēpju kvalitātei, sarunā ar laikrakstu "Diena" secinājis sportista treneris Intars Berkulis.

Pokļukā notikušajās sacensībās Rastorgujevs sprintā palika 51.vietā, bet iedzīšanā ierindojās 56.pozīcijā. Zīmīgi, ka iepriekšējā sezonā viņš ārpus labāko četrdesmitnieka palika vien divās sacensībās.

Berkulis atzinis, ka viņi joprojām nav tikuši skaidrībā ar neveiksmīgā posma iemesliem, turklāt iespaidu atstājusi arī ilgā neziņa par finansēm jaunajai sezonai, kas radījis papildu spiedienu, jo Rastorgujevs bija spiests domāt par blakus lietām.

"Trūkst tehniskā personāla, viņam ir tikai viens slēpju smērētājs, kas nav normāli. Visiem pārējiem ir vismaz divi, ar vienu ir stipri ierobežotas iespējas," laikrakstam atzinis Berkulis. Kaut Pokļukā sprintā Rastorgujevam bija 12.ātrākais slēpojums, treneris skaidro, ka ar slēpēm viss nav bijis kārtībā. "Sprintā bija problēmas ar slēpju slīdamību. Mēs vēl domāsim, ko un kā darīt ar slēpju sagatavotāju, meklēsim variantus. Vēl nemaz nezinām, vai maz viņš pie tā ir vainīgs, varbūt kaut kā ar struktūrām netrāpījām vai kā."

Vasarā Rastorgujeva komanda pārtrauca sadarbību ar iepriekšējiem diviem slēpju smērētājiem, kuru vietā darbu sāka baltkrievs Aleksejs Juškevičs.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sezonas pirmās trešdaļas Rastorgujevs ar 82 punktiem pašlaik atrodams 35.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!