Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas izlases kamaniņu braucēja Elīza Tīruma Siguldas trasē notiekošo pasaules čempionātu noslēdza 13.vietā, savu sniegumu novērtējot uz "seši ar mīnusu".

Pēc pirmā brauciena Elīza atradās augstajā 10.vietā, taču pēc otrā pazaudēja trīs pozīcijas un palika 13.

"Otrajā braucienā gribēju sasniegt vairāk kā pirmajā un pieļāvu diezgan stulbu kļūdu 10.virāžas izejā un tad jau sekoja kļūdu virkne, ko nebija tik vienkārši izlabot," pēc finiša atzina sportiste. "Par šo čempionātu es sev liktu atzīmi seši ar mīnusu."

"Šodien mums neslīdēja," par kamanu "darbību" atzīst Tīruma. "Ja treniņos tendence bija laba, tad šodien rezultāta vienkārši nav... Ne brāļiem, ne man. Un nav izskaidrojuma, kāpēc. Šodien vairāk bija "numuru brauciens", kurā daudz ko noteica starta numurs, jo laiks ir silts, gaisa mitrums diezgan liels un trase bojājas."

Kā zināms, šajā čempionātā Tīruma startēja ar kājas traumu, taču tā neesot ļoti iespaidojusi šodienas sniegumu, tāpat kā ierobežotais treniņbraucienu skaits. "Patiesībā kāja netraucēja un treniņbraucienu man pietika," saka Elīza. "Ja būtu bijis vairāk treniņbraucienu, būtu vēl grūtāk. Gandarījuma īsti nav. Jācenšas rīt kompensēt visu [stafetē]."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!