Foto: LETA
Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Itālijas pilsētā Antholcā izcīnīja 49.vietu Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās sprintā 7,5 kilometru distancē, kvalificējoties iedzīšanas sacensībām.

Šis ir Bendikas trešais labākais rezultāts karjerā Pasaules kausā, un viņa otro reizi ieguvusi tiesības piedalīties iedzīšanas sacensībās, kas risināsies sestdien.

Distanci Bendika uzsāka ātri un pēc 1,1 kilometra bija 29.vietā. Turpinājumā viņa tempu samazināja, tomēr tas neglāba no vienas kļūdas pieļaušanas pirmajā šaušanā. Tomēr otrajā šaušanā Bendika bija nekļūdīga, kas ļāva iekļūt pirmajā sešdesmitniekā un līdz finišam pozīciju saglabāt.

Uzvaru sacensībās izcīnīja krieviete Olga Podčufarova, kurai Bendika zaudēja minūti un 48,4 sekundes. Pati nekļūdīgi šāvusī Podčufarova uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās kāpa otro reizi karjerā un guva pirmo uzvaru.

Otro vietu ar vienu kļūdu izcīnīja Doroteja Vīrere no Itālijas, kura uzvarētājai zaudēja astoņas sekundes, bet vēl 14,1 sekundi lēnāka bija nekļūdīgi šāvusī Jekaterina Jurlova no Krievijas.

Finišu sasniedza 95 sportistes.

Visus savus karjeras labākos rezultātus Bendika guvusi šosezon, jo pirms tam viņai nekad nebija izdevies tikt starp 60 labākajām.

Kā zināms, decembra sākumā Hohfilcenē Austrijā Bendika sprinta sacensībās izcīnīja 43.vietu, sasniedzot līdzšinējās karjeras augstāko rezultātu. Savukārt pirmajā posmā viņa sprintā finišēja 61.vietā, trešajā posmā ieņēma 90.vietu, bet ceturtajā posmā guva 63.pozīciju šajā disciplīnā.

Šī Pasaules kausa posma turpinājumā piektdien notiks sprinta sacensības vīriešiem, kur uz starta izies arī Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, bet sestdien gan dāmas, gan kungi aizvadīs sacensības iedzīšanā. Posms noslēgsies svētdien ar stafetes sacensībām.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trimestros - pirmais bija līdz Jaunajam gadam, otrais seko janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē, Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!