Foto: AFP/Scanpix
Čehijas biatloniste Gabriela Koukalova svētdien iepriecināja vietējos līdzjutējus, triumfējot Nove Mesto notikušā Pasaules kausa trešā posma 12,5 kilometru masu starta sacensībās.

Četrās šaušanās Koukalova veica vienu soda apli un finišā līdzjutēju skaļi atbalstīta par 3,1 sekundi apsteidza kopvērtējuma līderi vācieti Lauru Dālmeieri, kura jau pirmajā ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas, bet turpinājumā šāva nekļūdīgi.

Trešo vietu guva itāliete Doroteja Vīrere, kura ar vienu kļūdu finišēja 6,6 sekundes vēlāk.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 410 punktiem nostiprinājusies Dālmeiere, kurai ar 312 punktiem seko svētdien astoto vietu guvusī somiete Kaisa Mekereinena, bet trešā ar 305 punktiem ir pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Koukalova.

Ziņots, ka 15 kilometru distancē vīriem svētdien Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pēc neveiksmīgas trešās šaušanas ieņēma 25.vietu, kamēr kārtējo uzvaru guva francūzis Martēns Furkads.

Rastorgujevs šoreiz jau šaušanu guļus aizvadīja salīdzinoši neveiksmīgi, abās pirmajās ugunslīnijās nopelnot pa vienam soda aplim. Tas viņam distances vidū deva 26.vietu, tomēr līderi bija vien nedaudz vairāk nekā pusminūtes attālumā.

Kā ierasts, stāvus Rastorgujevam šaušanā gāja vēl sliktāk un jau trešajā ugunslīnijā viņam garām bija trīs šāvieni pēc kārtas, kas Latvijas atlētu atmeta uz priekšpēdējo, 29.pozīciju. Ceturtajā šaušanā Rastorgujevs aizvēra visus mērķus, bet tāpat augstāk par 25.vietu vairs nespēja tikt.

Furkadam šoreiz bija sīva cīņa par uzvaru, tomēr ceturtajā šaušanā viņš bija nekļūdīgs, kamēr tuvākie konkurenti pieļāva pa kļūdai un finišā četrās šaušanās vienu kļūdu pieļāvušais francūzis varēja ieslēpot vienatnē. Uzvarētājam 8,3 sekundes zaudēja divus mērķus nesašāvušais vācietis Simons Šemps, bet vēl par 1,1 sekundi lēnāks bija vienu kļūdu pieļāvušais krievs Antons Babikovs.

Pirmie 11 sportisti iebrauca pusminūtē, bet Rastorgujevs ar piecām kļūdām atpalika par minūti un 42,8 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabils līderis ar 468 punktiem ir Furkads, kurš šosezon astoņās aizvadītajās individuālajās sacensībās izcīnījis septiņas uzvaras. Ar 310 punktu seko svētdien 12.vietu guvušais krievs Antons Šipuļins, bet uz trešais ar 308 punktiem ir norvēģis Tarjeijs Bē, kurš masu startā bija devītais.

Savukārt Rastorgujevs ar 157 punktiem atkāpies uz 19.pozīciju.

Pasaules kausa sezona turpināsies janvāra sākumā ar sacensībām Oberhofā, Vācijā. Kopā šosezon kalendārā ir deviņi posmi, bet pasaules čempionāts februārī gaidāms Hohfilcenē, Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!