Foto: Sputnik/Scanpix
Vācijas biatloniste Nadīne Horhlere sestdien izcīnīja uzvaru Itālijā notiekošā Pasaules kausa sestā posma sacensībās ar masu startu.

Horhlerei šī bija pirmā uzvara Pasaules kausa posmos individuālajās sacensībās. Līdz šim augstākā vieta viņai bija piektā pozīcija, kas šajā pašā trasē tika izcīnīta 2013.gadā.

Horhlere aizvēra visus mērķus un 12,5 kilometrus garās distances finišu sasniedza pēc 36 minūtēm un 11,5 sekundēm.

Tikmēr otrā bija Pasaules kausa līdere Laura Dālmeiere, kura šautuvē kļūdījās trīs reizes un savai tautietei finišā zaudēja 3,1 sekundi.

Savukārt trešajā vietā finišēja Gabriela Koukalova no Čehijas, kura šautuvē nesašāva divus mērķus un uzvarētājai zaudēja 8,0 sekundes.

"Izplūdu asarās, jo biju ļoti laimīga. Pēdējā aplī bija ļoti laba pašsajūta. Uzbruku un cerēju, ka varēšu noturēt tempu līdz pat finiša līnijai," teica 30 gadus vecā Horhlere.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ir Dālmeiere, kuras kontā ir 669 punkti, bet otrā ar 652 punktiem ir Koukalova, kamēr trešo vietu ar 637 punktiem ieņem Kaisa Mekereinena, kura šoreiz bija ceturtā. Tikmēr Baiba Bendika ar 21 punktu atrodama 69.pozīcijā.

Vēlāk plkst.16.15 pēc Latvijas laika sāksies 4x7,5 kilometru stafetes sacensības vīriem, kurās piedalīsies arī Latvijas kvartets. Sacensības tiešraidē translēs televīzijas kanāls LTV7.

Kā ziņots, šī posma ievadā ceturtdien 20 kilometru individuālajā distancē Andrejs Rastorgujevs pieļāva sešas kļūdas un palika 63.vietā, turklāt tas bija vienu vietu aiz 46 gadus vecā Ilmāra Briča. Svētdien vīriem gaidāms starts 15 kilometru distancē ar masu startu un tai ir kvalificējies arī Rastorgujevs.

Tikmēr dāmām savā šī posma vienīgajā startā Bendika ceturtdien 15 kilometru individuālajā distancē ierindojās 42.vietā.

Pēc šī posma februārī Hohfilcenē, Austrijā, gaidāms pasaules čempionāts, kuram martā sekos sezonas pēdējie trīs Pasaules kausa etapi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!