Foto: NordicFocus

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Pasaules kausa posmā Oberhofā ierindojās 23. vietā 10 kilometru sprinta sacensībās.

Rastorgujevs šosezon slimības dēļ nepabeidza posmu Hohfilcenē un izlaida sacensības Čehijā. Šonedēļ viņš jutās gatavs startēt Oberhofā, kur izdevās parādīt labu ātrumu, bet šaušana šoreiz pievīla.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā pieļāva divas kļūdas, bet pēc tam vienreiz kļūdījās arī otrajā šaušanā. Latvietis finišu sasniedza ar rezultātu 27 minūtes un 51,3 sekundes, kas deva 23.vietu. Tas bija par divām minūtēm un 0,4 sekundēm lēnāk nekā uzvarētājam Aleksandram Loginovam no Krievijas.

Cits latvietis Aleksandrs Patrijuks ar divām kļūdām palika 74. vietā. Viņš abas kļūdas pieļāva otrajā šaušanā un finišā līderim zaudēja trīs minūtes un 41,2 sekundes. Savukārt Roberts Slotiņš saaukstēšanās dēļ sprinta sacensībās nepiedalījās.

Loginovs pirmo reizi Pasaules kausa posmā izcīnīja uzvaru, un to viņš paveica ar rezultātu 25 minūtes un 50,9 sekundes, abās šaušanās kļūdas nepieļaujot. Johanness Tinjess Bē no Norvēģijas ar vienu kļūdu ierindojās otrajā vietā (+25,2), bet trešo vietu izcīnīja zviedrs Sebastjans Samuelsons, kurš ar vienu kļūdu no līdera atpalika 36,8 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!