Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien, 17. janvārī, Rūpoldingas trasē Vācijā ieņēma 40. vietu Pasaules kausa izcīņas kārtējā posmā 7,5 kilometru sprintā.

Bendika šaušanā pieļāva tikai vienu kļūdu, bet jau no sākuma viņai slēpošanā nebija tik raits solis, kas neļāva pacīnīties par augstu vietu. Par iegūto 40. vietu Bendika ieguva vienu punktu Pasaules kausa ieskaitē.

Par posma uzvarētāju kļuva Slovākiju pārstāvošā Anastasija Kuzmina, kura par 11,5 sekundēm apsteidza itālieti Lisu Vitoci un par 29,1 sekundi - zviedrieti Hannu Ēbergu. Visas uz goda pjedestāla kāpušās dāmas šaušanā bija nekļūdīgas.

Bendika šaušanā vienīgo kļūdu pieļāva jau pirmajā šaušanā guļus. Pēc pirmās šautuves viņai bija tikai 74. vietu, bet pēc otrās pakāpās jau uz 48. vietu. Līdz finišam viņa spēja uzlabot savu pozīciju par astoņām vietām un iekļuva TOP40.

Bendikai šis bija vienīgais starts šajā Pasaules kausa posmā, jo no individuālajām sacensībām paredzēta vēl tikai 12,5 kilometru masu starts, kam Bendika nav kvalificējusies.

Pasaules kausa kopvērtējumā Bendika tagad pakāpusies par vienu vietu un ar 70 punktiem ieņem 44. pozīciju. Līdere ar 476 punktiem joprojām ir itāliete Dorotija Vīrere, 450 punkti ir Vitoci, bet trešā ar 401 punktu ir slovākiete Paulīna Fialkova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!