Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika sacensības šosezon, visticamāk, sāks ar Pasaules kausa (PK) sprinta sacensībām Estešundā, sportiste ceturtdien paziņoja savā "Instagram" kontā.

Atšķirībā no Latvijas komandas līdera Andreja Rastorgujeva, kurš jau startējis Starptautiskās biatlona savienības (IBU) sacensībās Norvēģijā, Bendika sezonas sākumu plānoja uzreiz Pasaules kausa posmā Estešundā ar dalību jauktajā pāru stafetē.

"Ar nepacietību gaidu sezonas sākumu, kas gan man diemžēl būs nedaudz vēlāk kā plānots, jo pēdējās dienas nebiju pilnībā vesela un nācās izlaist dažus treniņus, tāpēc mani uz starta, visticamāk, pirmo reizi redzēsiet sprintā," par plānu maiņu sportiste paziņoja savā "Instagram" kontā.

Pirmā Pasaules kausa posma sacensības Estešundā sāksies sestdien ar jaukto pāru stafeti, un tajā pašā dienā notiks arī jauktā stafete. Pirmie mači individuālajās disciplīnās tiks aizvadīti 1.decembrī, gan vīriešiem, gan sievietēm sacenšoties sprintā.

Līdz šim Bendikas labākais sasniegums PK posmos ir divas piektās vietas - 2015./2016.gada sezonā sprintā Kanādas trasē Kenmorā un individuālajā distancē aizvadītajā sezonā Pokļukas trasē Slovēnijā. Tuvākie mērķi saistīti ar vēlmi kādās no PK sacensībām šosezon kāpt uz goda pjedestāla, bet tālākie - to pašu izdarīt 2022.gada olimpiskajās spēlēs Pekinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!