Foto: Publicitātes attēli

Latvijas biatlonisti Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs svētdien Rūpoldingā izcīnīja 26. vietas savās konkurencēs Pasaules kausa piektā posma iedzīšanas sacensībās desmit kilometru distancē.

Uzvaru sieviešu konkurencē svinēja norvēģiete Tirila Ekhofa, kura sašāva 19 no 20 mērķiem, finišēdama pēc 34 minūtēm un 8,7 sekundēm. Otro vietu izcīnīja slovākiete Paulīna Fialkova, bet trešā bija zviedriete Hanna Ēberja, kuras noslēpoja pa diviem soda apļiem katra. Viņas zaudēja attiecīgi 46,3 un 55,1 sekundes. Divas sekundes aiz goda pjedestāla bija zviedriete Juhanna Skotheima, piektā bija viņas tautiete Linna Pēšone, bet pirmo sešinieku noslēdza vāciete Denīze Hermana.

Ekhofa iedzīšanu sāka kā pirmā un pirmajās divās ugunslīnijās šāva precīzi, kas ļāva iekrāt teju minūtes pārsvaru. Viņai sekoja Fialkova, Ēberja un itāliete Doroteja Vīrere, kuras bija trīs sekunžu robežās.

Trešajā šaušanā Ekhofa neaizvēra vienu mērķi, taču saglabāja vairāk nekā pusminūtes pārsvaru. No sekojošās trijotnes atbira Vīrere, kurai bija jāveic divi soda apļi. Pēdējā ugunslīnijā Ekhofa šāva raiti un precīzi, dzēšot jebkādas šaubas par savu uzvaru.

Bendika trasē devās ar 23.numuru, minūti un 32 sekundes aiz Ekhofas. Pirmajās divās šaušanās viņa kļūdījās pa reizei, ieņemot 28. un 31.vietu, bet trešajā bija nekļūdīga, paceldamās uz 18.pozīciju. No ceturtās ugunslīnijas cēsniece aizslēpoja ar vienu nesašautu mērķi, kā dēļ nācās atkāpties uz 24.vietu.

Līdz finišam viņa zaudēja vēl divas pozīcijas, ieņemdama 26.vietu. Bendika uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 29,7 sekundes, bet trasē viņai bija 38. ātrākais solis.

Vīriešu konkurencē nepārspēts ar perfektu šaušanu palika francūzis Martēns Furkads, kurš finišēja pēc 31 minūtes un 26,8 sekundēm. Līderpozīcijā Furkads nostiprinājās pēc trešās ugunslīnijas, kurā savu vienīgo kļūdu pieļāva Kventins Fijons-Majē. Francijas biatlonists izcīnīja otro vietu un savam tautietim zaudēja 17,6 sekundes. Bronzu dramatiskā cīņā izrāva norvēģis Vetle Šostads Kristiansens, kurš Furkadam zaudēja 46 sekundes, bet par sekundes desmitdaļu pārspēja vēl vienu francūzi Simonu Destjē. Viņiem abiem bija pa vienai kļūdai šaušanā. Piekto vietu ieņēma vācietis Benedikts Dolls, bet pirmo sešinieku noslēdza francūzis Emiljēns Žakelēns.

Rastorgujevs ar piecām kļūdām ieņēma 26.vietu, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 38,5 sekundes. Trasē Latvijas biatlonistam bija 15. ātrākais solis.

Rastorgujevs trasē devās ar 16.numuru, no līdera Furkada atpaliekot par 51 sekundi. Pirmajā šaušanā viņš pieļāva vienu kļūdu un atkāpās uz 21.pozīciju, bet vēl divi soda apļi pēc nākamās ugunslīnijas atmeta alūksnieti uz 26.vietu.

Trešajā šaušanā latvietim bija vēl viens neaizvērts mērķis, kas gan netraucēja saglabāt 26.pozīciju, bet nākamajā ugunslīnijā pat viena kļūda nebija šķērslis, lai pakāptos par divām vietām augstāk. Tiesa, līdz finišam viņš tās zaudēja.

Visu disciplīnu summā pirmo trijnieku aizņēmuši francūži - līderim Furkadam ir 507 punkti, otrais ar 436 punktiem Fijons-Majē, kurš pat punktu apsteidz Destjē. Rastorgujevs guvis 130 punktus un ir 25.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 501 punktiem ir Ekhofa, otro vietu ar 459 punktiem ieņem sestdien 20.vietu ieņēmusī Vīrere, bet trešā ar 342 punktiem ir Ēberja, kurai punktu zaudē Ingrīda Lanmarka Tandrevolla. Bendika ar 72 punktiem ieņem 41.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!