Foto: AFP/Scanpix/LETA
Drošības un piesardzības apstākļu mudināta, Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) lēmusi Pasaules kausa posmu Čehijas pilsētā Novemesto aizvadīt bez skatītājiem, informē IBU.

Šajā sezonā biatlonistiem vēl jāaizvada trīs Pasaules kausa posmi. Čehijā sacensības risināsies šonedēļ, tomēr šoreiz Novemesto nebūs ierastie līdzjutēju pūļi.

"Mums žēl, ka šī gada pasākumā nebūs iespējams aizpildīt 100 000 skatītāju tribīnes, kas bija unikāla pieredze mūsu atlētiem," teikts IBU paziņojumā.

Čehijas varas iestādes lēmušas, ka koronavīrusa "Covid-19" dēļ jāievieš vairāki drošības pasākumi. Tādēl arī daudzu līdzjutēju iemīļotās sacensības Novemesot risināsies "aiz slēgtām durvīm"

IBU šobrīd veic pārrunas ar Pasaules kausa posma organizatoriem un iesaistītām pusēm, vai būs nepieciešami papildus drošības pasākumi un kā tie varētu ietekmēt sacensības.

Pasaules kausa kopvērtējumā Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar iekrātiem 196 punktiem ieņem 28. pozīciju. Tikmēr Baiba Bendika ar 189 punktiem atrodas 32. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!