Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Vācijā, Rūpoldingas trasē, Pasaules kausa posmā 10 kilometru sprintā pieļāva trīs kļūdas šaušanā stāvus, kas viņam neļāva pacīnīties par augstu vietu kopvērtējumā.

Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā ieņēma 40. vietu un vienīgais no Latvijas biatlonistiem kvalificējās 12,5 kilometru iedzīšanai, kas notiks sestdien. Vēl no Latvijas sportistiem Edgars Mise bija 88. vietā, bet Roberts Slotiņš ieņēma 96. vietu.

Sacensībās dominēja Norvēģijas biatlonisti, kuri ieņēma četras no pirmajām piecām vietām. Par posma uzvarētāju kļuva Johaness Tinjess Bē (viena kļūda šaušanā), kurš par 10,8 sekundēm apsteidza savu brāli Tarjeju Bē, kurš šaušanā bija precīzs. Trešo vietu vēl viens precīzi šāvušais norvēģis Sturla Holms Legreids, kurš uzvarētājam zaudēja 21,6 sekundes.

Ceturtais bija itālis Lukass Hofers (viena kļūda šaušanā; +32,4 sekundes). Itālis neļāva pirmās četras vietas ieņemt tikai norvēģiem, jo piektais bija Johaness Dāle (viena kļūda šaušanā; +34,8 sekundes).

Rastorgujevs labi iesāka distanci, bez kļūdām veicot šaušanu guļus. Pēc pirmās šaušanas viņš bija devītais, līderim zaudējot 22,9 sekundes. Tomēr otrajā šaušanā pieļautās trīs kļūdas neļāva cerēt uz vietu desmitniekā. Pēc otrās šaušanas reizes viņš bija 46. vietā, bet finišā spēja pakāpties uz 40. vietu, tiekot pie viena ieskaites punkta sezonas kopvērtējumā.

Mise ar vienu kļūdu šaušanā uzvarētājam zaudēja četras minūtes un 0,4 sekundes, bet Slotiņu iegāza četras kļūdas šaušanā stāvus (kopā piecas kļūdas šaušanā; +4:24,7 minūtes).

Pasaules kausa sprinta kopvērtējuma vadībā ar 259 punktiem ir J.T.Bē, viņam ar 218 punktiem seko Dāle, kamēr T.Bē rēķinā ir 197 punkti. Rastorgujevs sprinta disciplīnās iekrājis 24 punktus un ierindojas 44.pozīcijā.

Tikmēr visu disciplīnu kopvērtējuma līderis ar 488 punktiem ir J.T.Bē, tālāk ar 421 punktu seko viņa tautietis Legreids, bet 380 punkti ir trešajā vietā esošajam Dālem. Rastorgujevs ar 73 punktiem atrodas 37.pozīcijā.

Šosezon Rastorgujevs ir startējis visās četrās sacensībās sprintā. Kontiolahti viņš ar diviem "pūdeļiem" finišēja 23. un 42.vietā, bet Hohfilcenē, kļūdoties par reizi vairāk, ierindojās 36. un 60.vietā.

Rastorgujevs pērn augstvērtīgāko rezultātu sprintā izcīnīja Čehijas trasē Nove Mesto, kur ierindojās 22.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!