Foto: LETA
Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) paziņojusi, ka pirms starptautiskās biatlona sezonas sākuma 98% komandu pārstāvju ir vakcinēti vai izslimojuši Covid-19.

Starptautiskā biatlona sezona sāksies sestdien ar Pasaules kausa sacensībām Zviedrijā.

Piektdien IBU informēja, ka pārējiem 2% sportistu, treneru, komandu amatpersonu un tehnisko darbinieku, kuri nav vakcinēti vai izslimojuši Covid-19, ik pēc 72 stundām jāveic PĶR testi.

Pasākumos iesaistītajiem IBU pārstāvjiem jābūt vakcinētiem pret Covid-19. Federācijas sporta direktors Felikss Biterlings Vācijas ziņu aģentūrai DPA sacīja, ka "mums ir jāgādā, ka pasākumi visiem iesaistītajiem ir droši, jo tie ir pamats nopelnītajai algai".

Sezonas atklāšanas sacensības Estešundā skatītāji varēs vērot klātienē, bet tālāk sezonā citviet, piemēram, Hohfilcenē, Austrijā, un Oberhofā, Vācijā, saskaņā ar vietējiem vīrusa izplatības ierobežošanas noteikumiem biatlonisti sacentīsies bez klātienes skatītājiem.

Estešundā pirms sacensībām pozitīvu rezultātu Covid-19 tests uzrādījis vienam Austrijas komandas pārstāvim, kurš nav sportists. Saslimušais komandas pārstāvis atrodas izolācijā.

Jau ziņots, ka Pasaules kausa pirmajā posmā Zviedrijā, kas norisināsies sestdien un svētdien, Latviju pārstāvēs seši biatlonisti: Baiba Bendika, Sanita Buliņa, Annija Keita Sabule, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš.

Savukārt, uz IBU kausu, kas Idres pilsētā norisinās no 25. līdz 28.novembrim, devušies pieci Latvijas sportisti: Sandra Buliņa, Inese Golubeva, Līva Šahno, Renārs Birkentāls un Rūdis Balodis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!