Foto: LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Francijā Pasaules kausa trešajā posmā finišēja 37.vietā desmit kilometru iedzīšanā un nekvalificējās svētdien gaidāmajām sacensībām ar kopēju startu.

Uzvaru svinēja Zviedrijas biatloniste Elvīra Ēberja, kura aizvēra visus 20 mērķus un finišēja 29 minūtēs un 42,4 sekundēs.

Bendika iedzīšanu sāka kā 25. 62 sekundes aiz piektdien sprintā uzvarējušās zviedrietes Annas Mangnusones. Pirmajā šaušanā guļus Bendika kļūdījās vienu reizi un bija trešā desmita beigās, bet otrajā guļus aizvēra visus mērķus un pakāpās uz 22.vietu.

Tiesa, divi soda apļi pēc nākamās ugunslīnijas stāvus atmeta cēsnieci uz 35.pozīciju, bet pēc vēl viena soda apļa pēdējā šaušanā viņa trasē atgriezās 37.vietā. Līdz finišam latviete savu pozīciju nemainīja un iedzīšanu beidza četras minūtes un 10,7 sekundes vēlāk par uzvarētāju.

Pēc pirmās šaušanas nepilnu deviņu sekunžu robežās bija sešas biatlonistes, bet no otrās ugunslīnijā kā pirmās projām devās francūziete Žilija Simona un zviedriete Elvīra Ēberja. Trešajā šaušanā Simona kļūdījās vienreiz, turpretī Ērberja šāva precīzi un kļuva par vienīgo līderi.

Zviedrijas biatloniste sašāva arī pēdējos piecus mērķus, turpretī Simona, kura trasē bija pietuvojusies sāncensei, bija spiesta mērot divus soda apļus. Tādējādi par vicelīderi kļuva itāliete Lisa Vitoci, kura Ēberjai finišā zaudēja 20,4 sekundes, bet vēl 26,5 sekundes vēlāk finiša līniju šķērsoja Simona.

Iespaidīgu kāpumu veica šveiciete Aita Gasparina, kura pēc 45.vietas sprintā bija 12.pozīcijā iedzīšanā.

Svētdien trešais Pasaules kausa posms noslēgsies, biatlonistiem sacenšoties distancēs ar kopēju startu.

Ceturtais Pasaules kausa posms no 2.līdz 8.janvārim paredzēts Pokļukas trasē Slovēnijā, kamēr noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts martā Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!