Foto: LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika trešdien Oberhofā, Vācijā, ierindojās 44.vietā pasaules čempionāta sacensībās 15 kilometru individuālajā distancē.

Par pasaules čempioni tika kronēta zviedriete Hanna Ēberja, kura kļūdījās vienu reizi šaušanā guļus, finišēdama 43 minūtēs un 36,1 sekundē. Sudraba medaļu izcīnīja viņas tautiete Linna Pēšsone, kura šāva nekļūdīgi un Ēberjai zaudēja 10,3 sekundes, bet bronzas godalga tika itālietei Lizai Vitoci, kura neizvēra vienu mērķi pēdējā ugunslīnijā un čempionei piekāpās par 28,0 sekundēm.

Augsto sesto vietu izcīnīja igauniete Tūli Tomingasa, kurai bija divas soda minūtes un divu minūšu un 23,3 sekunžu deficīts pret uzvarētāju.

Bendika pirmajā šaušanā guļus kļūdījās vienu reizi, pēc tam pievienoja pa divām kļūdām šaušanā stāvus un vēlreiz šaušanā guļus, kā arī neaizvēra vienu mērķi otrajā šaušanā stāvus. Latviete bija 20. ātrākā trasē, taču sešas soda minūtes liedza cīņu par augstāku pozīciju. Uzvarētājai viņa zaudēja sešas minūtes un 17 sekundes.

Sacensībās startēja 90 biatlonistes un Bendika bija vienīgā Latvijas pārstāve šajā distancē.

Arī iepriekšējās sacensībās šajās meistarsacīkstēs cēsniecei nav bijušas pārāk veiksmīgas, jo jauktajā stafetē nācās samierināties ar 25.vietu, bet 7,5 kilometru sprintā četras kļūdas šaušanā liedza pacelties augstāk par 62.vietu, tādējādi latvietei paliekot ārpus iedzīšanas dalībnieču pulka.

Šosezon klasikā Pasaules kausa posmā Kontiolahti Bendika ieņēma 44.vietu, bet Eiropas čempionātā Lencerheidē ierindojās 12.pozīcijā. Pasaules čempionātos šajā disciplīnā viņai visaugstākā ir 25.pozīcija, kas tika izcīnīta pirms trīs gadiem Antholcā.

Turpinājumā tiks sadalīti medaļu komplekti jauktajā pāru stafetē, sieviešu un vīriešu stafetē, kā arī sacensībās ar kopēju startu.

Pēc pasaules čempionāta septītais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto Morāvijā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!