Par galvenajiem favorītiem uzskatītie Krievijas un Kanādas hokejisti piektdien Kvebekā cīnīsies par iekļūšanu pasaules čempionāta (PČ) finālā.

Krievijas izlase plkst. 20 pēc Latvijas laika tiksies ar Somiju, bet pusnaktī uz sestdienu laukumā dosies Kanādas un Zviedrijas valstsvienības. Pirmajam pusfinālam varēs sekot TV6 televīzijā, savukārt kanādiešu spēle būs redzama TV3.

Abi pusfināli būs pērnā pasaules čempionāta atkārtojums. Pirms gada Maskavā somi cīņā par vietu finālā pārspēja mājiniekus Krievijas hokejistus, savukārt kanādieši ceļā uz zelta medaļām uzvarēja Zviedrijas izlasi.

Šogad ne Kanādas, ne Krievijas hokejisti turnīrā vēl nav zaudējuši nevienā spēlē, turklāt pašreizējie pasaules čempioni kanādieši jau sestajā PČ pēc kārtas spēlēs vismaz pusfinālā. Kanādas valstsvienība pretendē uz 25. pasaules čempionu titulu, kā arī ir apņēmusies kļūt par 22 gados pirmo komandu, kas pie PČ zelta medaļām tiek savās mājās.

Kopš izslēgšanas turnīra ieviešanas 2000. gadā Krievijas izlase pusfinālā spēlēs ceturto reizi. Pie pasaules čempionāta zelta medaļām krievi nav tikuši kopš 1993. gada.

Svētdien finālā noskaidros pasaules čempionus, bet dienu iepriekš spēlē par 3. vietu kļūs zināmi bronzas medaļu ieguvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!