Foto: AFP/Scanpix
ASV sieviešu basketbola izlase sestdien, 23. augustā kļuva par Pekinas olimpiskajām čempionēm, finālspēlē apspēlējot pašreizējās pasaules čempiones austrālietes ar 92:65.

Austrālijas basketbolistes ļoti pievīla spēles pirmais puslaiks, kad tās meta ar gaužām slikti precizitāti no spēles. Kamēr amerikānietes spēja iemest 19 metienu no 30, tad brazīlietes realizēja tikai 8 metienus no 37. pēc pirmā puslaika pārliecinošā vadībā atradās ASV ar 47:30.

Otrajā puslaika sākumā nedaudz sasparojās Austrālietes, bet tikai uz īsu brīdi, jo ASV ātri vien pārņēma kontroli pār spēli. ASV basketbolistes varēja gavilēt, izcīnot ceturto olimpisko zelta medaļu pēc kārtas, ar rezultātu 92:65.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā bija Kara Lousone, kuras kontā 15 punkti. Austrālijas izlasē lielisku spēli aizvadīja Laurena Džeksone, kas guva 20 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

ASV basketbolistēm šī jau ir sestā zelta medaļa olimpiskajās spēlēs, bet Austrālijas sportistēm šīs jau trešās olimpiskās spēles pēc kārtas, kad nākas samierināties ar sudraba godalgām.

Bronzas kaluma godalgas izcīnīja Krievijas basketbolistes, kas ar rezultātu 94:81 pārspēja mājinieci Ķīnu. Krievijas basketbolistes pirms četriem gadiem Atēnās arī ierindojās otrajā vietā.

Jāatzīmē, ka Latvijas basketbolistes savā debijas reizē ieņēma devīto vietu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!