Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijā ievērojami atpaliek celtniecības darbi vairākos olimpiskajos objektos pirms 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajām spēlēm, vēsta Krievijas masu mediji.

Janvāra sākumā notikusi Revīzijas palātas slēgtā sēde, kurā runāts par valsts līdzekļu izmantošanu svarīgos objektos. Tajā Krievijas vicepremjers un Soču olimpiādes kurators Dmitrijs Kozaks atzinis, ka 76 no 393 objektiem ir kavēšanās celtniecības darbos. Galvenie kavēšanās iemesli esot privāto investoru finansiālās problēmas, projektēšanas darbu kavēšanās un organizatoriskās problēmas vairākos celtniecības objektos.

Pēc sēdes dalībnieku teiktā, visnopietnākās problēmas esot Soču kamaniņu un bobsleja trasē un Lielajā sporta arēnā, kurā plānota atklāšanas ceremonija. Janvāra beigās un februāra sākumā kamaniņu un bobsleja trasē bija paredzēti pārbaudes braucieni, tomēr tie ir pārcelti uz nenoteiktu laiku. Savukārt galvenās arēnas celtniecības darbu kavēšanā daļēji esot vainīgs arī Krievijas centrālais televīzijas kanāls, kurš nācis klajā ar saviem ierosinājumiem, lai labāk televīzijā atspoguļotu atklāšanas ceremoniju.

Tomēr Kozaks atzinis, ka visas kavēšanās nav kritiskas un līdz Soču olimpiskajām spēlēm svarīgākie objekti tikšot pabeigti laikus. Kritiski ar laikiem esot vairākos objektos, kuri nav tieši saistīti ar olimpisko spēļu norisi, bet kurus bija plānots realizēt Olimpiādes ietvaros.

Kozaks sēdē ierosinājis ieviest kriminālkodeksā atbildību par paviršību valsts pasūtījuma izpildē. Tāpat pēc Kozaka teiktā, celtniecības kompānijas vajadzētu sodīt arī finansiāli, arī atņemot uzceltos objektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!