Šajā nedēļas nogalē 18. un 19. februārī Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā norisināsies Latvijas čempionāts distanču slēpošanā.

Tas būs otrs lielākais notikums šosezon distanču slēpošanas dzīvē Latvijā aiz Skandināvijas kausa, jo arī šogad Latvijas čempionātam Priekuļos būs Starptautiskās Slēpšanas federācijas (FIS) statuss.

Pagājušā sezonā Priekuļu posmam tika piešķirts FIS statuss, un arī šosezon šajā pazīstamajā slēpošanas centrā Cēsu pusē būs FIS sacensības. Sakarā ar vēlo ziemas iestāšanos un sniega trūkumu tika nolemts pirmā posma norisi no janvāra vidus pārcelt uz 18. un 19.februāri.

Sacensību pirmajā dienā 5km un 10km distanci attiecīgi sievietēm un vīriešiem paredzēts veikt klasiskajā stilā, bet otrajā dienā tāda paša garuma distanci brīvajā stilā jeb slidsolī.

Priekuļos startēs visi labākie mūsu slēpotāji, kā arī pazīstamais biatlonists Raivis Zīmelis, kurš piedalījās pagājušajā posmā Vietalvā janvāra beigās, palīdzot Rīgas klubam SS "Arkādija" izcīnīt uzvaru stafetē. Solās būt interesants duelis starp Arvi Liepiņu un Jāni Paipalu. Decembrī Skandināvijas kausā Somijā pārāks bija Liepiņš, kā arī Skandināvijas kausā Madonā sprintā slidsolī, bet pagājušajās brīvdienās sprintā klasiskajā stilā Igaunijā nedaudz ātrāks bija Paipals, tiesa, Liepiņš divas dienas pirms bija startējis smagajā 30km distancē Madonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!