Foto: Publicitātes foto

Latvijas sportists Haralds Silovs joprojām nav informēts, vai viņš oficiāli kļuvis par 2011.gada absolūto Eiropas čempionu šorttrekā.

Kā ziņots, pagājušā gada oktobrī tika paziņots par viena no labākajiem Eiropas šorttrekistiem - francūža Tibo Fokonē - pieķeršanas dopinga lietošanā. Toreiz tika ziņots, ka Fokonē piešķirta 18 mēnešu diskvalifikācija līdz 2012.gada jūnijam.

Ja šāda diskvalifikācija stātos spēkā, Silovam būtu jākļūst par absolūto Eiropas čempionu.

"Oficiālu informāciju Starptautiskā Slidošanas asociācija (ISU) izplata savā mājaslapā internetā. Pēdējais paziņojums tur bija par to, ka noraidīta Fokonē apelācija," Silovs atzina, ka viņam nav arī neoficiālas informācija par galīgo lēmumu. "Tā kā Fokonē pašlaik jau startē, iespējami divi varianti - vai nu viņa diskvalifikācija tomēr atcelta, vai sods mīkstināts."

"Tomēr, ja viņam diskvalifikācija mīkstināta kaut līdz 6-8 mēnešiem, teorētiski es esmu Eiropas čempions," stāstīja Latvijas sportists. "Pats gan pastiprināti par to neinteresējos, jo man ir citas prioritātes."

Kā ziņots, Fokonē pozitīvas bijušas 2010.gada 20.decembrī ņemtās dopinga analīzes. Sportista organismā konstatēta aizliegtā viela tuaminoheptāns, kas bijusi ārsta izrakstītās pretiesnu zālēs.

26 gadus vecā sportista diskvalifikācija tiktu skaitīta no 2010.gada 27.decembra, bet Eiropas čempionāts risinājās nākamā gada janvārī. Tajā Fokonē kļuva par absolūto čempionu, apsteidzot Silovu.

Tāpat Silovs 2011.gada Eiropas čempionātā izcīnīja sudrabu 1000 metru slidojumā, bija trešais 500 metru distancē un ceturtais 1500 metru sacensībās.

Ja tiktu anulēti Fokonē rezultāti, Silovs kļūtu par absolūto Eiropas čempionu, kā arī čempionu 1000 metros. Vēl latvietis izcīnītu sudrabu 500 metru distancē un bronzu 1500 metru sacensībās, jo francūzis toreiz Eiropas čempionātā uzvarēja pilnīgi visās distancēs.

Kā ziņots, arī iepriekš Eiropas čempionātos šorttrekā Silovs startējis sekmīgi - 2008.gadā viņš kļuva par absolūto čempionu, bet gadu vēlāk daudzcīņas ieskaitē palika otrais.

Šogad Silovs startēja tikai ātrslidošanas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!