Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas šorttrekists Jēkabs Saulītis svētdien ieņēma 31.vietu Ķīnā notiekošā Pasaules kausa posma 500 metru distancē.

Sākotnēji Saulītis priekšsacīkstēs savā slidojumā finišēja trešais, bet pēc tam ieņēma trešo vietu arī gandarījuma sacensību pirmajā kārtā, nespējot turpināt sacensības.

Tikmēr cits latvietis Roberto Puķītis vien 38.pozīcijā otrajās 1000 metru sacensībās. Sākotnēji Puķītis ieņēma trešo vietu savā priekšsacīkšu slidojumā, bet gandarījuma sacensību pirmajā kārtā piedzīvoja kritienu un palika pēdējā, ceturtajā vietā.

Līdz ar to labāko rezultātu šajā posmā no latviešiem izcīnīja Puķītis, kurš sestdien ierindojās 25.vietā 1500 metru distancē.

Piektdien Puķītis 1500 metru distances priekšsacīkstēs savā slidojumā ieņēma trešo vietu, kas viņam lika piedalīties gandarījuma sacensībās cīņā par pēdējām ceļazīmēm uz pusfinālu.

Sestdien gandarījuma braucienā latvietis savā slidojumā bija otrs ātrākais, tādējādi kvalificējoties gandarījuma sacensību pusfinālam, taču tajā ieņemtā trešā vieta liedza turpmāku dalību sacensībās.

Savukārt Saulītis piektdien startēja pirmajā 1000 metru distancē, kur savā skrējienā palika trešais. Arī šajā distancē viņš dalību sacensībās turpināja gandarījuma sacensībās, kurās sestdien savā slidojumā bija trešais, tādējādi noslēdzot dalību sacīkstēs ar ieņemtu 29.vietu.

Katrā Pasaules kausa posmā viens sportists startē divās sacensībās, turklāt vienā no distancēm norisinās divas ieskaites sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!