Foto: AFP/Scanpix

Latvijas šorttreka slidotājs Roberto Puķītis ceturtdien sasniedza ceturtdaļfinālu Pasaules kausa trešajā posmā, kas vienlaicīgi ir arī pirmās atlases sacensības Soču olimpiskajām spēlēm.

Pirmajās divās kārtās Puķītis savos slidojumos ieņēma trešās vietas, un ar to bija pietiekami, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam, kas risināsies sestdienas rītā.

Pārējie Latvijas sportisti šajā distancē izstājās jau pēc pirmās kārtas - vīriem Jēkabs Saulītis savā skrējienā palika ceturtais, bet Roberts Zvejnieks tika diskvalificēts, savukārt dāmu konkurencē pieredzējusī Evita Krievāne palika pēdējā, piektajā, vietā. Noslēgumā Saulītis tika klasificēts 56.vietā, bet Krievāne palika 53.pozīcijā.

Ceturtdien sportisti uzsāks dalību arī 500 metru distancē, bet piektdien gaidāmi pirmie slidojumi 1000 metros. Pasaules kausa posms ilgs līdz svētdienai.

Divās olimpiskās atlases sacensībās 500 un 1000 metru distancēs tiks atlasīti 32 sportisti, bet 1500 metros Sočos sacentīsies 36 sportisti. Turīnā un pēc nedēļas Krievijas pilsētā Kolomnā notiekošajās sacensībās punkti tiks summēti, sadalot olimpiskās kvotas starp federācijām, kas vēlāk deleģēs sportistus. Katrā no trim distancēm braucēji par kvotām cīnās atsevišķi.

Oficiāli nacionālās federācijas par izcīnītajām kvotām tiks informētas 21.decembrī.

Sezonas pirmos divus posmus, kas notika septembra beigās un oktobra sākumā, Latvijas sportisti neaizvadīja sekmīgi, un vienīgi Krievāne reizi spēja sasniegt ceturtdaļfinālu 1500 metros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!