Foto: DELFI

Stokholmas pārstāvji pirmdien nosūtījuši oficiālu pieteikumu Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) uz 2022.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, pirmdien paziņoja Zviedrijas Olimpiskā komiteja.

Termiņš, līdz kuram valstis SOK var pieteikt savu kandidatūru, ir ceturtdiena.

Sacensības tiktu rīkotas gan Stokholmā, gan arī vairāk nekā 500 kilometrus attālajā Orē, kas uzņemtu kalnu slēpošanas disciplīnas.

Līdz šim vienīgo reizi Zviedrijā olimpiskās spēles risinājās 1912.gadā, kad tika rīkota vasaras spēļu Olimpiāde.

Zviedrija, visticamāk, būs otrā valsts no Skandināvijas, kas pretendēs uz spēļu rīkošanu. Pagājušajā nedēļā vēlmi kandidēt apstiprināja arī Norvēģijas galvaspilsētas Oslo pārstāvji. Gaidāms, ka tuvākajās dienās norvēģi SOK nosūtīs oficiālu pieteikumu.

Līdz šim oficiāli Olimpiādes rīkošanai pieteikušies trīs kandidāti - Ķīnas galvaspilsēta Pekina, kas plāno sadarboties ar Džandzjakou pilsētu, Ukrainas pilsēta Ļvova, Kazahstānas pilsēta Almati.

Šonedēļ apvienoto kandidatūru plāno iesniegt arī Polija un Slovākija. Polijas pilsēta Krakova varētu rīkot atklāšanas un noslēguma ceremoniju, kā arī dažādus slidošanas pasākumus, dienvidu kūrortā Zakopanē notiktu distanču slēpošanas un snovborda sacensības, bet Slovākijā - kalnu slēpošana.

Šo olimpisko spēļu rīkotāji tiks izvēlēti 2015.gada jūlijā.

Tāpat pēc svētdien Vācijā notikušā referenduma kļuvis zināms, ka Minhene tomēr nepieteiks savu kandidatūru spēļu uzņemšanai. Tautas nobalsošanā pret iedzīvotāji bija visos četros reģionos, kuros tiktu rīkotas sacensības.

Kā vēstīts, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles notiks Krievijas kūrortpilsētā Sočos un būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Savukārt 2018.gada spēles uzņems Dienvidkorejas pilsēta Phjončhana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!