Foto: AFP/Scanpix
Divkārtējais olimpiskais čempions snovbordā Viktors Vailds atklājis vietējiem medijiem, ka no pienākošās prēmijas par iepriekšējās sezonas sasniegumiem esot saņēmis labi ja trešo daļu, tāpat kā viņa sieva Aļona Zavrazina, kura Sočos izcīnīja bronzas godalgu.

"Novembrī tikāmies ar sporta ministru Vitāliju Mutko un viņš apsolīja palīdzēt," izdevumam "Sport Ekspress" pastāstīja naturalizētais amerikāņu frīstailists. "Daļu summas esam saņēmuši, lai gan personiski man tā nebija par trešā daļa no solītā. Viss šis stāsts ir ļoti nepatīkams. Taču es ticu ministra teiktajam - viņš solīja, un es ceru, ka izdarīs."

Prēmiju neizmaksāšanas iemesls slēpjas attiecīgo sporta organizāciju izmaiņās un dokumentācijā. Šā gada pavasarī snovbordisti atdalījās no Krievijas Kalnu slēpošanas federācijas (KKSF) un izveidoja savu federāciju, bet valstī noteiktā bonusu sistēma neļauj snovbordistiem saņemt pienākošās prēmijas.

"No KKSF mēs atdalījāmies bez domstarpībām, vienīgā problēma - mums neizmaksāja bonusus par iepriekšējo sezonu, un pieprasīt šo naudu mēs pagaidām nevaram," iepriekš atklājusi Zavrazina. "Cik zinu, kalnu slēpotāji savas prēmijas ir saņēmuši, bet mums tā arī neko nesamaksāja. Nevienam. Ne olimpiskajiem medaļniekiem, ne treneriem, ne servisa cilvēkiem, ne ārstiem. Turklāt runa ir ne tikai par Olimpiādi, bet arī pasaules junioru čempionātu, Pasaules kausa posmiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!