Foto: AP/Scanpix
2022.gada ziemas olimpisko spēļu kandidātpilsētas - Pekina Ķīnā un Almati Kazahstānā - šo sporta forumu gatavojas aizvadīt februārī, kas draud ar "saskriešanos" kalendārā ar Pasaules kausa izcīņas finālturnīru Katarā, vēsta portāls "insadethegames.biz".

Kā liecina abu pilsētu publiskotais oficiālais pieteikums uz olimpisko spēļu rīkošanu, gan Pekina, gan Almati Olimpiādi piedāvā aizvadīt no 4. līdz 20.februārim, lai gan futbola aprindās cerēja, ka spēlēm noteiks vēlāku datumu, lai tās nenotiktu vienlaicīgi ar pasaules futbola čempionātu.

Kā zināms, lai izvairītos no Pasaules kausa finālturnīra aizvadīšanas vasarā, kad gaisa temperatūra ir pārāk augsta sportistu un skatītāju veselībai, Katara piedāvā turnīru rīkot janvārī/februārī vai novembrī/decembrī.

FIFA prezidents Zeps Blaters, kurš ir arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) loceklis, iepriekš apstiprinājis, ka Pasaules kausa turnīrs varētu nenotikt ierastajā laikā, vasarā, taču nekomentēja to, vai ir iespējams izvairīties no abu nozīmīgo sporta turnīru pārklāšanās. "Protams, kā SOK loceklis es esmu pret Pasaules kausa un olimpisko spēļu aizvadīšanu vienā laikā," saka Blaters.

Arī SOK prezidents Tomass Bahs norādījis, ka situācijā, kad futbola čempionāts un olimpiskās spēles notiktu vienlaicīgi, "neviens nebūs uzvarētājs". "Šo pasākumu pārklāšanās nenāktu par labu starptautiskajai auditorijai, jo tās uzmanība būtu sadalīta," norāda SOK prezidents. "Arī no sponsoru viedokļa, jo SOK un FIFA ir vairāki kopīgi atbalstītāji. Grūtības radītu arī sporta kalendāra saskaņošana, tā ka beigu galā neviens nebūtu vinnētājs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!