Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) līdz ar Itālijas Olimpisko komiteju (IOK) Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) pieprasījušas smagāku sodu diskvalificētajai itāļu daiļslidotājai Karolīnai Kostnerei, ziņo Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

WADA pievienojusies IOK prasībai par soda pagarināšanu no 16 uz 28 mēnešiem. Kā zināms, bijusī pasaules čempione Kostnere sodīta par bijušā drauga, dopingu lietojušā vieglatlēta Aleksa Švarcera piesegšanu.

IOK sākotnēji pieprasīja Kostneri diskvalificēt uz četriem gadiem, taču Itālijas antidopinga tiesa lēma par 16 mēnešiem, pamatojot ar to, ka daiļslidotāja nav zinājusi, ka Švarcers lieto aizliegtos preparātus. Pat ja viņa esot apzināti melojusi WADA inspektoriem, tas esot bijis tāpēc, ka viņa mīlējusi Švarceru.

2008.gada olimpiskais čempions soļošanā Alekss Švarcers īsi pirms 2012. gada olimpiskajām spēlēm tika pieķerts aizliegtā preparāta eritropojetīna jeb EPO lietošanā un diskvalificēts līdz 2016.gada janvārim.

Izmeklēšana pret Kostneri tika ierosināta pēc tam, kad viņa medijiem atzinusies, ka 2012. gada jūlijā palīdzējusi Švarceram izvairīties no dopinga analīzēm. Taču savu diskvalifikāciju sportiste ir pārsūdzējusi, jo neesot pārkāpusi nevienu no antidopinga likumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!