Foto: Publicitātes foto
Latvijas sinhronās slidošanas komanda "Amber Junior" nedēļas nogalē debitēja pasaules junioru čempionātā, kas risinājās Horvātijā.

"Amber Junior" izveidota uz pieaugušo sinhronās slidošanas komandas "Amber" bāzes, un juniorēm tas bija pirmais nozīmīgais starts. Komandas treneres ir Alma Lāce, Anda Medne, horeogrāfe - Alise Košeļeva - Nurahmedova. "Amber Junior" komandā ir 16 slidotājas vecumā no 13 līdz 19 gadiem.

Junioru čempionāts sinhronajā slidošanā norisinās reizi divos gados. Šogad tajā piedalījās 24 komandas no 19 valstīm. Vadošās valstis šajā sporta veidā ir Somija, Kanāda , ASV, Krievija un Zviedrija, kuras bija pārstāvētas katra ar divām komandām, bet pārējās valstsi ar vienu komandu. Katra komanda startēja ar divām programmām – īso jeb obligāto programmu un izvēles programmu.

Īsajā programmā Latvija, slidojot savu obligāto programmu pie "Gotan Project La Gloria" muzikālās kompozīcijas un veicot piecus obligātos programmas elementus (krustošanos līnijā, soļu celiņu, apli, spirāļu jeb līdzsvariņu kombināciju un līniju), ieguva 20.24 punktus, apsteidzot Turcijas un Dienvidāfrikas komandas un par pāris punktiem atpaliekot no Beļģijas un Spānijas komandām, ierindojoties 22. vietā.

Izvēles programmu Latvijas komanda veica pie Maikla Džeksona populārāko dziesmu izlases. Izpildot astoņu nepieciešamos elementus tā ieguva 42.42 punktus apsteidzot, arī Beļģiju, tomēr kopvērtējumā Latvijas komanda saglabāja 22. vietu, apsteidzot Turcijas un Dienvidāfrikas komandas un tikai par 0.19 punktiem atpaliekot no Beļģijas. Latvijas komanda ieguva skatītāju ovācijas ar pēdējo, kreatīvo elementu, kad visi 16 komandas dalībnieki veica lēcienus vai sarežģītas piruetes, ko citu valstu sinhronās slidošanas komandas tādā kvalitātē veikt nespēj.

Latvijas komandas priekšrocība šajā gadījumā ir tas, ka visām slidotājām ir nopietna individuālās daiļslidošanas bāze, kas ļauj veikt ne tikai sinhronās slidošanas, bet arī individuālās daiļslidošanas elementus, norāda "Amber" pārstāvji.

Par sacensību čempioniem kļuva Somijas komanda "Musketeers", aiz sevis atstājot otru Somijas komandu "Fintastic" un Kanādas komandu "Les Supremes Junior".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!