Foto: AP/Scanpix
Norvēģijas distanču slēpošanas dāmu kvartets ceturtdien Lahti, Somijā, triumfēja pasaules čempionāta 4x5 kilometru stafetes sacensībās, Māritai Bjergenai tiekot pie septiņpadsmitās zelta medaļas planētas meistarsacīkstēs.

Bez Bjergenas par pasaules čempionēm tika kronētas arī Maikena Kaspersena Falla, Heidi Venga un Astrīda Ūhrenholdta Jākobsena.

Norvēģijas kvartets stafetes distanci veica 52 minūtēs un 21,5 sekundēs, finišā par minūti un 1,6 sekundēm apsteidzot zviedrietes. Savukārt vēl nieka pussekundi vēlāk finišēja Somija.

Bjergena kļuvusi par trešo sievieti, kurai izdevies tikt pie vismaz piecām zelta medaļām pasaules čempionātu stafešu sacensībās. Pa sešām zelta godalgām stafetēs ir deviņdesmito gadu zvaigznēm Ņinai Gavriļukai un Larisai Lazutinai no Krievijas.

Bjergena planētas meistarsacīkstēs izcīnīto zelta medaļu skaita ziņā sestdien ar panākumu skiatlona distancē apsteidza krievieti Jeļenu Vjalbi, kura laika posmā no 1989. līdz 1997.gadam pasaules čempionātos izcīnīja 14 zelta medaļas. Turpinājumā viņa otrdien Somijā triumfēja desmit kilometru klasiskā stila distancē ar intervāla startu, bet tagad zelta medaļu skaitu palielinājusi jau līdz 17.

Tāpat trīskārtēja čempione šajās sacensībās ir Falla, kura iepriekš triumfēja sprintā un komandu sprintā.

Bjergenai pasaules čempionātos kopā tagad jau ir 25 medaļas, kas jau iepriekš bija labākais sasniegums šajā sporta veidā. Viņa tāpat ir seškārtēja olimpiskā čempione, Olimpiādēs izcīnot arī trīs sudrabus un vienu bronzu.

Piektdien 4x10 kilometru stafetē sacentīsies kungi.

Pasaules čempionāts distanču slēpošanā, ziemeļu divcīņā un tramplīnlēkšanā ar slēpēm noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!