Foto: AFP/Scanpix
Maskavas pilsētas tiesa atļāvusi bijušajam bobslejistam Aleksandram Zubkovam nepildīt Starptautiskās Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu atdot 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītās zelta medaļas, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Zubkovs prasībā tiesai uzstāja, ka CAS lēmums ir pretrunā ar "publisko kārtību Krievijas Federācijā".

"Apmierināt pretenzijā pieprasīto atteikumu Krievijas Federācijā atzīt un izpildīt CAS lēmumu lietā "Aleksandrs Zubkovs pret Starptautisko Olimpisko komiteju"," tiesas lēmumu izziņojis tiesnesis Iļnars Basirovs.

Zubkovam ir būtiski atgūt olimpiskā čempiona statusu, jo tas dod iespēju līdz mūža beigām saņemt valsts prezidenta stipendiju, ko viņam pārstāja izmaksāt pēc diskvalifikācijas un rezultātu anulēšanas, norāda "RIA Novosti".

Kā ziņojām, SOK izmeklēšanas komisija Zubkovu atzina par vainīgu antidopinga noteikumu pārkāpumos un anulēja viņa rezultātus Soču olimpiskajās spēlēs, kā arī piesprieda mūža olimpisko diskvalifikāciju. CAS šo SOK lēmumu nomainīja pret aizliegumu apmeklēt tikai 2018. gada Phjončhanas olimpiskās spēles, taču rezultātu anulēšanu atstāja spēkā. Kā zināms, pēc Zubkova diskvalifikācijas par olimpiskajiem čempioniem bobsleja četriniekos kļuva Latvijas ekipāža, ko pilotēja Oskars Melbārdis.

SOK visiem diskvalificētajiem sportistiem pieprasa atdot izcīnītās olimpiskās medaļas, lai pasniegtu tiem, pie kā tās pāriet pēc rezultātu pārskatīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!