Foto: Imago/Scanpix/LETA
Somijas policija saņēmusi iesniegumu par Krievijas distanču slēpotāja Aleksandra Boļšunova rīcību sacensību laikā Lahti, kā rezultātā citam sportistam nodarīti miesas bojājumi, vēsta Somijas mediji.

Četrkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks Bolšunovs ar nesportisku rīcību izcēlās svētdien notikušajās distanču slēpošanas 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās Somijā. Viņš finišā ļoti sīvā cīņā par sudraba godalgu spēkojās ar Somijas slēpotāju Joni Maki, kurš spieda krievu ārā no trases. Bolšunovam nācās piekāpties, un viņš uz to reaģēja ar nūjas sitienu pretiniekam. Savukārt pēc finiša Krievijas slēpotājs ar hokeja cienīgu spēka paņēmienu notrieca Maki.

Maki pēc sacensībām veica medicīniskās pārbaudes, kurās konstatēta rokas trauma. Sportists incidentā gan izvairījies no rokas lūzuma vai citām smagām traumām.

Somijas policija pirmdien apstiprinājusi, ka "divi Somijas pilsoņi" iesnieguši sūdzību par Krievijas slēpotāja rīcību, nodarot miesas bojājumus. Policijai sākumā būs jānoskaidro, vai notikušais ir kvalificējams kā kriminālpārkāpums vai cita veida pārkāpums, bet pēc tam būs lemts, vai ierosināt lietu un veikt izmeklēšanu.

"Divi pilsoņi informēja policiju par notikušo ar iesniegumu elektroniskās sistēmas starpniecību. Tajā veikts pieprasījums izmeklēt incidentu distanču slēpošanas sacensību laikā. Sporta sacensībās reti ir gadījumi, ko var klasificēt kā noziegumu. Citādāk cilvēki ļoti bieži iesniegtu prasības par dažādiem incidentiem, kuros varētu saskatīt noziegumu. Tuvākajās nedēļās zināsim, vai šajā lietā uzsāks sākotnējo izmeklēšanu," skaidro policija.

Par Bolšunova nesportisko rīcību Krievijas komanda tika diskvalificēta no sacensībām. Uzvaru stafetē izcīnīja Norvēģija, Somija ierindojās otrajā vietā, bet uz trešo vietu pakāpās Krievijas otrā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!