Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka otrdien Slovēnijā izcīnīja 19. vietu pasaules čempionāta sacensībās desmit kilometru distancē ar atsevišķu startu brīvajā stilā, informē sportistes pārstāvis Ivars Bācis.

Eiduka otro reizi Latviju ieveda pasaules čempionātā divdesmitniekā. Viņa pagājušajā nedēļā skiatlonā izcīnīja 59. vietu.

Tikmēr vēl viena Latvijas slēpotāja Kitija Auziņa otrdien 81 slēpotājas konkurencē ieņēma 59. vietu.

Otrdien uz starta izgāja 81 slēpotāja, viņu vidū arī pāris eksotisko valstu pārstāves, kuras pārvarēja kvalifikāciju vai arī bija ieguvušas daudz labvēlīgāku reitingu, startējot nacionālajos čempionātos vai citās labvēlīgu punktu FIS sacensībās, tajā skaitā rollerslēpošanā. Otrdien no konkurentēm klāt nāca amerikāniete Džesika Diginsa, kura izlaida skiatlonu, kā arī jāpiemin cita amerikāniete Rozija Brenana un austriete Terēza Štadlobere, kuras piemeklēja ķibeles skialtonā, tāpēc ierindojās vairākas vietas zemāk.

Eiduka, kā jau šajā sezonā ierasts, sāka mierīgākā tempā, pirmajos kilometros atrodoties ceturtā desmita beigās un līderēm zaudējot vairāk nekā pusminūti. Pēc pusdistances jeb 5,2 kilometriem latviete jau pakāpās uz trīsdesmitnieku un ieņēma 26. vietu, līderei Diginsai zaudējot 42 sekundes. Uz 7,7 kilometru atzīmes Eiduka atradās jau divdesmitniekā – 19. vietā (+1:04).

Noslēdzošajos divos kilometros 2022. gada pasaules U-23 vecuma vicečempione no Vecbebriem saglabāja šādu vietu un otro reizi savā karjerā un Latvijas slēpošanas vēsturē izcīnīja vietu labāko divdesmitniekā.

Latvijas otrais numurs distancē Kitija Auziņa pagājušajā gadā atzīstami startēja 10 kilometru klasikā olimpiskajās spēlēs Pekinā, aiz Eidukas uzrādot vienu no labākajiem rezultātiem Latvijas sieviešu slēpotāju vidū Olimpiādē, jo nopelnīja 150 FIS punktus, no vadošajām atpaliekot mazāk par piecām ar pusi minūtēm.

Arī otrdien Auziņa nostartēja atzīstami, beigu daļā, kad daļa līdzvērtīgo un nedaudz spēcīgāko konkurentu sāka krasi nogurt, viņa saglabāja tempu. 26 gadus vecā jauno slēpotāju trenere no Madonas uzvarētājai piekāpās mazāk par piecām minūtēm (4:49,5), iegūstot 59. vietu un nostartējot vēl labāk nekā olimpiskajās spēlēs.

Otro čempiones titulu karjerā un pirmo individuālo izcīnīja Diginsa, kura pirms astoņiem gadiem aiz Šarlotes Kallas šajā distancē Falunā ieguva sudraba medaļu. Abas labākās skiatlonā šoreiz nopelnīja sudrabu un bronzu, Frīdai Kārlsonei iegūstot otro vietu (+14,0 sek.), bet skiatlona čempionei Ebai Andešsonei uzrādot trešo rezultātu (+19,5 sek.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!