Foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas kērlingistes ceturtdien Vācijā pasaules junioru čempionāta A divīzijas turnīra pēdējā mačā piekāpās Japānai.

Latvietes pēdējā spēlē ar 5:7 atzina Japānas pārākumu.

Pēc astoņiem endiem rezultāts bija neizšķirts 5:5, taču devītajā un desmitajā endā japānietes spēja tikt pie viena punkta katrā un izcīnīt uzvaru, kas ļāva saglabāt cerības uz iekļūšanu pusfinālā.

Iepriekš šajā čempionātā Latvijas izlase zaudēja Zviedrijai (4:7), Skotijai (5:8), Vācijai (3:8), Šveicei (7:8), Dienvidkorejai (6:10), Norvēģijai (5:6) un ASV (7:9), bet ar 10:6 pieveica Kanādu.

Ar vienu uzvaru deviņās spēlēs Latvijas komanda ierindojās pēdējā vietā desmit komandu konkurencē.

Bez Latvijas čempionātā piedalās ASV, Japāna, Kanāda, Dienvidkoreja, Norvēģija, Skotija, Šveice, Vācija, Zviedrija.

Sievietēm titulu aizstāvēs Japānas izlase, kuras sastāvā piedalīsies trīs no pērnā gada čempionēm. Savukārt puišu konkurencē patreizējo čempioni Skotiju pārstāvēs cita puišu komanda.

Savukārt vīriešiem pasaules junioru čempionātā, kurā nesacenšas Latvija, startē ASV, Itālija, Kanāda, Dienvidkoreja, Ķīna, Norvēģija, Skotija, Šveice, Turcija un Vācija.

Abos turnīros tiks aizvadītas viena apļa spēles. Pēc pamatturnīra katrā no tiem četras labākās vienības iekļūs pusfinālā.

Latvijas junioru meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Marija Seļiverstova, trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Pasaules junioru čempionāts kērlingā A divīzijā norisinās no 25.februāra līdz 4.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!