Foto: EPA/Scanpix/LETA
Norvēģijas sportists Pols Golbergs sestdien Zviedrijā uzvarēja Pasaules kausa distanču slēpošanā desmit kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu.

Golbergs finišēja pēc 21 minūtes un 56,7 sekundēm, svinot 11.uzvaru Pasaules kausa posmos un 74 sportistu konkurencē par 4,2 sekundēm apsteidzot tautieti Harallu Estbergu-Āmunnsenu, bet par 5,1 sekundi - vēl vienu Norvēģijas slēpotāju Iveru Andersenu.

Pasaules kausa kopvērtējumā vadībā ar 324 punktiem ir Estbergs-Āmunnsens, par deviņiem punktiem apsteidzot sestdienas sacensību uzvarētāju.

Jau ziņots, ka Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka sestdien Zviedrijā šajā distancē finišēja 23.vietā, izcīnot augstāko vietu šosezon.

Nākamajā nedēļas nogalē slēpotāji sacentīsies citā Zviedrijas trasē Estešundā, vēl pēc nedēļas slēpojot Norvēģijas pilsētā Tronheimā. Gada pirmspēdējā dienā Itālijas trasē Toblahā sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls, kas turpināsies Šveices ziemas sporta veidu kūrortā Davosā un 7.janvārī noslēgsies Valdifjemmes trasē Itālijā.

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā, un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausa sacensībās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!