Foto: DELFI
Pēc zaudējuma Eiropas čempionāta spēlē Itālijai un netikšanas uz pasaules čempionātu piektdien no amata atkāpās Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

imageFoto galerija

Atgādinām, ka Latvijas basketbolistes piektdien "Arēnā Rīga" Eiropas čempionāta finālturnīrā pusfināla spēlē cīņā par 5.-8.vietai pagarinājumā ar 66:68 zaudēja Itālijai, tādejādi neiegūstot ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu.

Pēc spēles Zvirgzdiņš, kurš turnīrā pēc zaudējuma Spānijai neieradās uz preses konferenci un nerunāja ar žurnālistiem, preses konferencē diezgan asā tonī vērsās pie masu mediju pārstāvjiem, vairākkārt atkārtojot, ka visu vainu viņš uzņem uz sevi.

"Jāatvainojas basketbola sabiedrībai un skatītājiem par šo zaudējumu. Tāpēc es atkāpjos no amata pēc rītdienas spēles. To paziņoju jau šobrīd, lai sabiedrībā nerastos kaut kāda sašutuma vētra," paziņoja Zvirgzdiņš. "Tāda ir dzīve un treneriem ir jāuzņemas vaina par neveiksmēm. Uzskatu, ka neesmu izdarījis kvalitatīvu darbu. Ceru, ka nākošais speciālists spēs sasniegt ar šo komandu, meitenēm kaut ko vairāk."

Treneris arī pateicās meitenēm par padarīto darbu divu gadu laikā kopā ar viņu un apsolīja, ka pēdējā spēlē meitenes spēlēs no sirds un darīs visu, lai nepieviltu līdzjutējus vēlreiz.

Savukārt pēc jautājuma, kāpēc pirms pagarinājuma pēdējā uzbrukuma netika paņemts minūtes pārtraukums, Zvirgzdiņš paaugstināja toni un norādīja, ka acīmredzot asistenti viņam nav snieguši informāciju par šo iespēju.

"Nemeklēsim skabargas, lūdzu. Es jau teicu, ka visu vainu uzņemos. Nu ko jūs vēl gribat? Lai es te izģērbjos, vai?" saniknots bija Zvirgzdiņš. "Divas spēles izšķīra viens metiens. Visi kļūdās un mums šajās spēlēs pietrūka viena metiena."

"Spēks pietrūka un emocijas otrajā puslaikā. Ieteiktu jums nospēlēt 22 vakarā un nakamajā dienā pulksten 15 atkal spēlēt," piebilda Zvirgzdiņš, netieši pārmetumus veltījot organizatoriem par spēļu grafiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!