Foto: DELFI
Olimpiskais vicečempions Jevgeņijs Pļuščenko uzskata, ka ir jāmaina Krievijas daiļslidošanas federācijas vadība un kā pretendentu uz šo amatu viņš nosauca bijušo olimpisko čempionu Antonu Siharulidzi.

Krievu daiļslidotājs uzskata, ka federācijā ir nepieciešamas pārmaiņas un tās vadībā ir jānāk jauniem cilvēkiem, kuri izprot šo sporta veidu, ziņo “Sovetskij sport.” “Daiļslidošanas vadībā ir jānāk cilvēkiem, kuri cīnīsies par saviem sportistiem,” saka Pļuščenko.

Viņš norādīja, ka par rezultātu sasniegšanu lielos starptautiskos turnīros par kanādiešiem, amerikāņiem, “pat ķīnišiem” allaž cīnījušās nacionālās federācijas. “Pie mums toties ir tā: vispirms tev netic, bet pēc tam, kad notiek kaut kas labs – viņi ir klāt,” tāds ir sportista viedoklis.

Pļuščenko uzskata, ka šobrīd valstī daiļslidošana netiek atbalstīta. “To esmu izjutis uz savas ādas un varu iedomāties, kas darās zemākos līmeņos,” viņš saka. “Attieksme pret daiļslidotājiem ir jāmaina.”

Pēc Pļuščenko domām, federāciju ir jāvada bijušajam daiļslidotājam, olimpiskajam čempionam Antonam Siharulidzem. “Tam ir jābūt cilvēkam, kurš ir izgājis cauri daiļslidošanai, kurš ir sportists, un tāda persona mums ir – tas ir Antons Siharulidze,” norāda olimpiskais vicečempions. “Viņš zina, kas kuram vajadzīgs.”

Pļuščenko Vankūverā izcīnīja sudraba medaļu, piekāpjoties amerikānim Evanam Lisačekam, kuru pēc īsās programmas apsteidza par 0,55 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!