Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Lai noskaidrotu uzvarētāju Hantimansijskas „Jugra” un Maskavas „Spartak” spēlē, bija nepieciešamas 65 spēles minūtes un 20 pēcspēles metieni – rezultātā divas stundas un 32 minūtes ilgušajā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar 3:2 uzvarēja „Jugra”.

Pirmajā trešdaļā „Spartak” jau divreiz bija pārspējuši „Jugra” vārtsargu Mihailu Birjukovu – vārtus guva Andrejs Sidjakins 7. minūtē un Štefans Ružička 12. minūtē, izmantojos skaitlisko vairākumu.

Otrajā periodā aktīvāk uzbruka viesi, taču „Spartak” vārtsargs Aleksejs Jahins atvairīja visus metienus, bet trešajā periodā „kapitulēja” arī viņš, turklāt izlīdzinājumu „Jugra” panāca spēles pēdējā minūtē – 54. sekundes pirms mača beigām Jevgeņijs Muratovs guva pirmos vārtus, bet 25 sekundes līdz fināla svilpei Filips Metļuks rezultātu izlīdzināja. Otros vārtus „Jugra” spēlētāji guva, esot sešu laukuma spēlētāju sastāvā, esot tukšiem viņu vārtiem.

Pagarinājuma piecas minūtes beidzās bez vārtu guvuma, un mača uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienos. Abas komandas kopumā izdarīja 20 metienus, no kuriem tikai pieci vainagojās ar vārtu guvumu. Uzvaras „bullīti” iesita „Jugra” uzbrucējs Ivans Hlincevs.

Bijušā Latvijas izlases spēlētāja Igora Pavlova trenētajam „Spartak” šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas un Rietumu konferences kopvērtējumā viņi atrodas devītajā vietā. Savukārt „Jugra” pēc šīs uzvaras pakāpās uz sesto pozīciju Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!