Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla trešo spēli sestdien aizvadīs Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā centīsies uzvarēt un izvirzīties vadībā sērijā ar Rietumu konferences regulārās sezonas stiprāko komandu Jaroslavļas "Lokomotiv".

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies jau pulksten 13.

Sērijā līdz četrām uzvarām šobrīd rezultāts ir 1-1, bet sava laukuma priekšrocības ir ieguvuši rīdzinieki. Jau ziņots, ka Gagarina kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" viesos ar 2:4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv", lai gan pēdējās trešdaļas vidū izvirzījās vadībā ar 2:1. Savukārt otrajā spēlē Jaroslavļā rīdziniekiem izdevās skaists revanšs - uzvara ar 5:3, lai gan pēc divām trešdaļām ar 3:2 vadībā bija "Lokomotiv".

Atgādinām, ka sestdienas spēles norise "Arēnā Rīga" bija apdraudēta, jo šodien ir arī krievu estrādes zvaigznes Valērija Meladzes koncerts, taču pirmdien Rīgas kluba vadība panāca vienošanos - pulksten 13 "Arēnā Rīga" notiks hokeja mačs, bet vakarā būs koncerts.

Sērijas līdz četrām uzvarām nākamā spēle 14.martā atkal notiks "Arēnā Rīga", bet 16.martā komandas spēlēs Jaroslavļā.

Ja būs nepieciešams, tad sērijas līdz četrām uzvarām sestā spēle 18.martā būs Rīgas "Dinamo" laukumā, bet septītā spēle - 20.martā Jaroslavļā. Ja sērijā būs nepieciešamas vismaz sešas spēles, tad Rīgas "Dinamo" atkal radīsies problēmas ar spēlēšanu "Arēnā Rīga", jo šobrīd 18.martā "Arēnā Rīga" ir paredzēts gregoriāņu mūku dziedājumu iedvesmotās vācu grupas "Gregorian" koncerts. Rīgas "Dinamo" pagaidām nav komentējis, kur tiks aizvadīta 18.marta spēle.

Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" ceļi šajā sezonā ir krustojušies četras reizes. Pirms sezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa kauss" priekšsacīkstēs rīdzinieki uzvarēja ar 5:1 un iekļuva finālā, bet finālā Jaroslavļas komanda revanšējās ar 5:1. Savukārt KHL regulārajā čempionātā pagājušā gada 11.oktobrī "Arēnā Rīga" ar 5:3 uzvarēja rīdzinieki, bet 6.janvārī Jaroslavļā ar 3:1 pārāki bija mājinieki.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 4-2 pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo", otro gadu pēc kārtas iekļūstot otrajā kārtā.

Savukārt "Lokomotiv" pirmajā kārtā gāja daudz grūtāk, jo tikai ar 4-3 pieveica Minskas "Dinamo", kas Gagarina kausā iekļuva pēdējā mirklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!