Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otrdien izšķirošajā, septītajā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences fināla mačā "Salavat Julajev" savā laukumā ar minimālu rezultātu – 1:0 – uzvarēja Magņitogorskas "Metallurg" un iekļuva Gagarina kausa finālā, kurā tiksies ar Rietumu konferences uzvarētājiem, Mitišču "Atlant".

Izšķirošais šīs sērijas mačs notika pilnībā izpārdotajā "Ufa-Arena" ledus hallē, un abas komandas parūpējās par saspringtu, dramatisku spēli, kurā viens no galvenajiem tiesnešiem bija latvietis Edgars Odiņš.

46 spēles minūtes pagāja bez vārtu guvuma, pirmajā trešdaļā spēle ritēja piesardzīgāk, par ko liecina tikai pa vienam noraidījumam abām pusēm. Otrajā trešdaļā Magņitogorskas "Metallurg" trīs reizes tika dota iespēja izmantot skaitlisko pārsvaru, taču viņi to neizdarīja, tāpat kā mājinieki – divus "Metallurg" noraidījumus.

Trešās trešdaļas piektajā minūtē sakāvās Janne Niskala un Vitālijs Proškins, un abi tika nosūtīti uz sodīto soliņu, komandām palieko līdzīgos sastāvos, bet 22 sekundes pēc šā incidenta Vadimirs Antipovs ar spēcīgu metienu no zilās līnijas izvirzīja "Salavat Julajev" vadībā.

Mača beigās izvērtās pa īstam dramatiskas – kad līdz spēles beigām bija atlikušas nepilnas divas minūtes, "Metallurg" treneris pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un nomainīja vārtsargu Georgiju Gelašvili pret sesto laukuma spēlētāju. Gandrīz pusotru minūti spēlējot skaitliskajā vairākumā, "Metallurg" tomēr nespēja izlīdzināt rezultātu un "Salavat Julajev" svinēja uzvaru septītajā finālsērijas mačā, sērijā uzvarot ar 4-3.

"Salavat Julajev" spēlētāji pa pretinieku vārtiem izdarīja 36 metienus, bet Ēriks Ersbergs atvairīja visus 20 magņitogorskiešu metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!