Foto: DELFI
Tūkstošiem cilvēku piektdien "Arēnā Rīga" atvadījās no leģendārā Latvijas izlases hokejista Kārļa Skrastiņa, kurš pagājušajā nedēļā gāja bojā aviokatastrofā.

Atvadīšanās "Arēnā Rīga" sākās pulksten 10:00, bet jau pirms tam simtiem cilvēku ar puķēm un vainagiem pulcējās pie arēnas. Pirmajā stundā pie ieejas bija manāma drūzmēšanās, bet cilvēku plūsma bija labi organizēta, tādējādi garas rindas neizveidojās.

Tuvojoties atvadu beigām, palielinājās cilvēku straume, izveidojot atkal vairākus metru garu rindu.

Atvadīšanās no Skrastiņa notiek aptumšotā arēnā, kur iedegts daudz svecīšu, tribīnēs izklāts liels Latvijas karogs. Pie stenda pielikti to hokeja klubu krekli, kuros Skrastiņš spēlējis, bet gaisā piestiprināts hokeja krekls ar uzrakstu "Skrastiņš" un cipars septiņi. Virs Skrastiņa zārka atrodas liels ekrāns, kurā redzami kadri no viņa hokejista karjeras.


Atvadīšanās no hokejista notiek ar militāru godu - pie viņa zārka stāv septiņi Latvijas armijas karavīri parādes formās, no kuriem viens rokās tur Latvijas karogu. Tiek arī spēlēta sēru mūzika, kuru atskaņo orķestris.

Atvadīties no izcilā hokejista bija ieradušies vairāki politiķi un sabiedrībā pazīstami cilvēki. Ziedus nolika arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Tāpat atvadīties ieradusies visa Latvijas Hokeja federācijas vadība (LHF), ar kuras palīdzību Skrastiņa pīšļi pagājušajā nedēļā tika nogādāti dzimtenē. Godu atdot ieradušies arī daudzi bijušie Latvijas hokejisti.

Daudzi cilvēki ieradušies Latvijas izlases un Rīgas "Dinamo" kreklos, savukārt pie "Arēnas Rīga" Latvijas karogi nolaisti pusmastā.

Lai gan šobrīd skolās norit mācības, atvadīties no Skrastiņa ieradušies daudzi skolnieki. No vairākām skolām klases organizēti devās atvadīties no hokejista.

Pie "Arēnas Rīga" KHL veikala izlikta Skrastiņa fotogrāfija, pie kuras cilvēki liek svecītes un puķes, pieminot Latvijas hokejistu.

Atgādinām, ka Skrastiņa un vēl 43 cilvēku dzīvības traģiski pārtrūka 7.septembrī netālu no Jaroslavļas, avarējot lidmašīnai "YAK-42". KHL komanda, kurā spēlēja Skrastiņš, devās uz Minsku, kur bija jāaizvada KHL sezonas pirmā spēle pret Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!