Foto: F64
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šī gada pirmajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē šodien savā laukumā spēkojas ar Maskavas "Spartak" komandu.

Mačs "Arēna Rīga" sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Šī "Dinamo" un "Spartak" komandām KHL regulārajā čempionātā būs trešā savstarpējā spēle šosezon - pirmajā mačā oktobrī Maskavā mājinieki uzvarēja ar rezultātu 3:0, bet otrajā cīņā novembrī Rīgā "Dinamo" revanšējās ar 4:1.

Kā ziņots, jau šajā spēlē "Dinamo" rindās varētu atgriezties slovāku uzbrucējs Marcels Hosa, ar kuru ticis noslēgts līgums līdz sezonas beigām.

Hosa šo sezonu iesāka tieši "Spartak" komandā, tomēr gadu mijā tika atlaists un trešdien noslēdza līgumu ar Rīgas "Dinamo", kurā spēlēja pirmajās divās KHL sezonās. Hokejists jau ieradies Latvijā.

Traumu dēļ Latvijas klubam joprojām nevar palīdzēt uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs un aizsargs Rodrigo Laviņš. Ņiživijs kājas savainojumu ārstēs vēl vismaz nedēļu, bet Laviņam rokas traumas sadziedēšana varētu prasīt vēl aptuveni divus mēnešus.

Tikmēr kājas muskuļa savainojumu guvušais uzbrucējs Jānis Sprukts šobrīd trenējas kopā ar komandu, bet to, vai viņš jau varēs spēlēt pret "Spartak", treneri izlems pirms mača.

Spruktam un Ņiživijam ir līdzīgas traumas - augšstilba muskuļa bojājumi.

Tikmēr "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio sarunā ar portālu "sportacentrs.com" izteicis prognozes, ka Ņiživijam sezona pat varētu būt noslēgusies.

Kā ziņots, Sprukts traumu guva 20.decembra mačā ar Popradas "Lev" komandu no Slovākijas, bet Ņiživijs traumu guva divas dienas vēlāk, kad Rīgas "Dinamo" izbraukumā spēkojās ar Minskas "Dinamo".

Savainojumu dēļ abi hokejisti nepiedalījās pagājušā gada nogalē notikušajā prestižajā Špenglera kausa izcīņas turnīrā.

Savukārt Laviņš ļoti smagu rokas savainojumu guva 11.decembra spēlē pret Čehovas "Vitjaz" komandu. Hokejistam tika veikta operācija, un viņš joprojām nevar trenēties, bet ierindā aizsargs varētu atgriezties ne ātrāk kā pēc diviem mēnešiem.

Iepriekš tika uzskatīts, ka Laviņš nevarēs spēlēt vismaz līdz janvāra beigām.

Jau vēstīts, ka ilgs atveseļošanās laiks vēl priekšā arī uzbrucējam Andrim Džeriņam, kurš salauza roku 3.oktobra spēlē Sanktpēterburgā pret SKA komandu. Tikai pavisam nesen viņš atkal varēja paņemt rokā nūju, tādēļ šobrīd ir ļoti grūti pateikt, kad viņš varētu atgriezties ierindā, jo rehabilitācijas process ir ļoti komplicēts un ilgstošs, vēsta "Dinamo" komanda.

Rīgas "Dinamo" pagājušo gadu noslēdza ar dalību prestižajā Špenglera kausa izcīņas turnīrā Šveicē, kur spēja iekļūt finālā, vēlāk ar 2:3 zaudējot vietējiem "Davos" hokejistiem.

Rīgas "Dinamo" arī divas nākamās spēles pēc dalības atsākšanas KHL čempionātā aizvadīs savā laukumā, kad sestdien un nākamās nedēļas pirmdienā sacentīsies ar Sanktpēterburgas SKA un Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" komandu.

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā Rīgas "Dinamo" ar 50 punktiem 35 spēlēs pašlaik ieņem septīto pozīciju, bet "Spartak" komanda ar 37 punktiem 36 mačos atrodas priekšpēdējā, desmitajā, pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!