Foto: F64

Aprīļa beigās, noslēdzoties līdzšinējiem kontraktiem, par neierobežoti vai ierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši 22 Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji.

Par neierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši spēlētāji, kuri vecāki par 28 gadiem - Ģirts Ankipāns, Frēdriks Varjs, Rodrigo Laviņš, Džeimijs Lundmarks, Aleksandrs Ņiživijs, Sandis Ozoliņš, Jēkabs Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Miķelis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Jānis Sprukts, Marsels Hosa, Mārtiņš Cipulis un Juris Štāls.

Tiesa M.Rēdlihs 28 gadus vecs kļūs tikai 1.jūlijā. Tāpat neierobežoti brīvie aģenti tagad ir arī vēl jaunākie Jānis Andersons un Raimonds Vilkoits.

Tikmēr par ierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši Guntis Galviņš, Miks Indrašis, Mārtiņš Karsums, Gints Meija, Kristaps Sotnieks un Kriss Holts, kuri visi ir jaunāki par 28 gadiem.

Jau iepriekš gan Rīgas "Dinamo" komanda bija pagarinājusi līgumu ar Galviņu. Tāpat izskanējusi neoficiāla informācija, ka vienība vienojusies arī ar Sotnieku, J.Rēdlihu un Meiju.

Savukārt Holts apstiprināja, ka vienība nepagarinās līgumu ar viņu, turklāt devusi viņam iespēju kļūt par neierobežoti brīvo aģentu.

Neierobežoti brīvie aģenti tagad teorētiski var pāriet uz jebkuru citu komandu. Savukārt ierobežoti brīvos aģentus citas komandas savā rīcībā var iegūt tikai pēc kompensācijas samaksāšanas.

Kā ziņots, pēc šīs sezonas līgumi ar Rīgas "Dinamo" komandu spēkā bija vienīgi Mārim Jučeram, Oskaram Cibuļskim, Robertam Bukartam, Andrim Džeriņam, Niklasam Luseniusam un Aināram Podziņam.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" jau ceturto reizi pēc kārtas iekļuva Gagarina kausā, tomēr nespēja pārvarēt pirmo kārtu, kurā saspringtā sērijā ar 3-4 piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!