Foto: Itar-Tass/Scanpix
Ukrainas klubs Doņeckas "Donbass", kas nākamajā sezonā debitēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, noslēdzis līgumu ar zviedru vārtsargu Ēriku Ersbergu.

Informāciju par līguma parakstīšanu ar Ersbergu apstiprināja Latvijā labi pazīstamais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kurš būs "Donbass" galvenais treneris.

"Nezinu, uz cik ilgu laiku Ersbergam ir līgums ar mūsu klubu, taču varu droši apgalvot, ka viņš spēlēs "Donbass" komandā," Šupleru citē laikraksts "Sport-Ekspress". "Mums bija nepieciešami divi labi vārtsargi, lai komanda neuztrauktos par pēdējo aizsardzības robežu un varētu rādīt stabilu sniegumu KHL čempionātā."

"Mēs meklējām divus pieredzējušus vārtsargus un galu galā tādus atradām. Šobrīd nevaru pateikt, kurš no viņiem būs pamatvārtsargs - Ersbergs vai Slovākijas valstsvienības vārtu vīrs Jāns Laco. Laiks rādīs," piebilda Šuplers.

Iepriekšējās divas sezonas 30 gadus vecais Ersbergs pārstāvēja Ufas "Salavat Julajev" komandu.

Aizvadītās sezonas KHL regulārajā čempionātā Ersbergs "Salavat Julajev" vārtus sargāja 24 spēlēs, kurās vidēji savos vārtos ielaida 2,47 ripas un atvairīja 92,1 procentu pretinieku metienu. Tāpat zviedra kontā arī trīs "sausās" spēles.

Savukārt sešos Gagarina kausa mačos Ersbergs vidēji zaudēja 2,13 vārtus, atvairīja 92% metienu un vienu reizi nosargāja savus vārtus neskartus.

"Salavat Julajev" komanda aizvadītās sezonas Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 2-4 zaudēja latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas "Ak Bars" vienībai.

Kā ziņots, maija vidū bez "Donbass" dalībai nākamās sezonas KHL čempionātā oficiāli tika apstiprinātas arī Čehijas komanda Prāgas "Lev" un Slovākijas klubs Bratislavas "Slovan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!