Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē šodien izbraukumā tiekas ar Mitišču "Atlant" vienību.

Mačs sāksies plkst.18.30 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet plkst.22.10 to ierakstā rādīs arī "TV6".

Paredzams, ka šajā mačā Rīgas "Dinamo" sastāvā debitēs uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš komandā spēlēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā.

Pēc šīs spēles Rīgas "Dinamo" izbraukumā aizvadīs vēl divas cīņas, svētdien un otrdien tiekoties attiecīgi ar latviešu uzbrucēja Miķela Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu un Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Šī Latvijas klubam būs sezonas otrā izbraukuma sērija.

Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Rīgas "Dinamo" ar astoņiem punktiem piecās spēlēs ieņem 11.vietu, bet "Atlant" hokejisti ar 11 punktiem sešos mačos atrodas otrajā pozīcijā kā Tarasova divīzijas līderi.

Kā ziņots, pirms tam Rīgas "Dinamo" aizvadīja jaunās sezonas pirmo mājas spēļu sēriju, kurā pirmajā mačā ar rezultātu 1:2 zaudēja Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj" vienībai, pēc tam ar 3:1 pieveica Novokuzņeckas "Metallurg", tiekot pie pirmās uzvaras pamatlaikā šajā sezonā, bet trešajā spēlē ar 2:1 pārspēja Habarovskas "Amur" hokejistus.

No Rīgas "Dinamo" sastāva pašlaik Latvijas čempionvienībai "Liepājas metalurgs" izīrēti pieredzējušie Ģirts Ankipāns un Rodrigo Laviņš, kā arī uzbrucējs Roberts Bukarts.

Rīgas "Dinamo" šosezon spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" un Prāgas "Lev". Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Rīgas "Dinamo" aizvadīja kopumā desmit pārbaudes spēles. Šo cīņu gaitā Latvijas klubs svinēja septiņas uzvaras, iekļuva Ņižņijnovgorodā notikušā turnīra finālā un pēc divu gadu pārtraukuma triumfēja savās mājās notiekošajā tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kausa izcīņas turnīrā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja "Torpedo" hokejistiem.

"Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!