Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar rezultatīvu piespēli pirmajā mačā kopš septembra vidus svētdien izcēlās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Kazaņas "Ak Bars" latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš.

"Ak Bars" komanda pārbaudes mačā nospēlēja neizšķirti 4:4 (1:0, 2:2, 1:2) ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību.

Dārziņš spēlēja "Ak Bars" trešajā uzbrucēju trijniekā un 39.minūtē palīdzēja Jevgēņijam Skačkovam izvirzīt savu komandu vadībā ar rezultātu 3:2.

Pēc mača abas komandas izpildīja pēcspēles metienu sēriju, kurā "Ak Bars" uzvarēja ar 2:1, turklāt reizi precīzs bija arī Dārziņš.

Kā ziņots, latviešu hokejists rokas traumas dēļ nebija spēlējis kopš septembra vidus, turklāt precīza viņa traumas diagnoze tā arī nav atklāta.

Dārziņš šosezon piedalījies sešos "Ak Bars" komandas regulārā čempionāta mačos, kuros izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm, sešām soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Dārziņš oktobra vidū sarāva kreisā atslēgas kaula un pleca paugura locītavas saites. Aizvadītajā sezonā viņš paguva laukumā atgriezties vien uz četrām aizvadītās sezonas izslēgšanas turnīra spēlēm, bet pēc tam nepiedalījās pasaules čempionātā.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Ak Bars" ar 43 punktiem 23 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā.

Pašlaik KHL čempionātā ir pārtraukums, bet nākamo spēli "Ak Bars" aizvadīs trešdien, kad izbraukumā spēkosies ar Latvijas vienību Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!