Foto: F64

Rīgas "Dinamo" trešdien pret Kazaņas "Ak Bars" neizdevās parādīt iecerēto spēli, turklāt neveiksmīgais sākums ietekmēja turpmāko cīņas gaitu, pēc zaudējuma ar 0:3 žurnālistiem teica par Latvijas hokeja kluba galveno treneri faktiski kļuvušais Artis Ābols.

Pirmo spēli galvenā trenera amatā aizvadījušais Ābols atzina, ka spēle sākās ne tā, kā mājinieki bija cerējuši. Jau 19. sekundē ielaista ripa nav tas, kas spēles sākumam būtu labākais, sacīja treneris. Viņš uzsvēra, ka pirmajā trešdaļā, kad "Dinamo" zaudēja divus vārtus, komanda darbojās pasīvi, un spēlētāji bijuši it kā nobijušies. Pagalam neizdevās parādīt, ko komanda gribēja, un sākums izvērtās ne tāds, kā pēc spēles plāna, piebilda Ābols.

Atzinīgāk Ābols novērtēja "Dinamo" darbību otrajā trešdaļā, turklāt pēdējais periods bijis vēl labāks. Tajā pašā laikā treneris rezumēja, ka nevar uzvarēt, negūstot vārtus, turklāt nevajadzīgi noradījumi pēdējā trešdaļā laupīja cerības tikt pie punktiem.


Pirms spēles pret Kazaņas klubu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kalendārā bija izlašu pārtraukums, un daudzi "Dinamo" spēlēja valstsvienībā. Ābols sprieda, ka valstsvienības divi piedzīvotie mazrezultatīvie zaudējumi nenāca par labu "Dinamo" kolektīvam. "Pluss tas noteikti nebija, vienīgi spēlētāji pamainīja vidi," valstsvienības spēļu ietekmi izvērtēja treneris.

Ābols arī atgādināja, ka "Dinamo" pašreizējā situācijā nav lielas izvēles sastāva komplektēšanai kārtējai spēlei.

Savukārt "Ak Bars" galvenais treneris Valērijs Belovs sacīja, ka viņa vadītā komanda gatavojās nopietnai spēlei, jo pretinieka vieta turnīra tabulā vēl neko nenozīmē. "Visas komandas cīnās par punktiem un iekļūšanu izslēgšanas spēlēs", teica Belovs, uzsverot, ka Kazaņas komanda spēlei bijusi labi sagatavojusies. Viņš bija gandarīts par izcīnīto uzvaru, kas nenāca viegli.

Jau ziņots, ka otro spēli pēc kārtas Rīgas "Dinamo" neguva nevienus vārtus, un pēc neveiksmes atkrita uz pēdējo vietu Rietumu konferences turnīra tabulā. Ābols par "Dinamo" galvenā trenera vietas izpildītāju kļuva novembra sākumā pirms 10 dienu pauzes KHL kalendārā, kad kluba vadība atlaida Peku Rautakallio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!