Foto: LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā šodien tiekas ar latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas "AK Bars" vienību.


Mačs sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet no plkst.22 spēli ierakstā rādīs spēli arī "TV6".

Šī būs abu komanda otrā tikšanās nedēļas laikā. Pagājušajā trešdienā Kazaņas komanda viesojās Rīgā un izcīnīja uzvaru ar 3:0. Šī spēle abām komandām bija pirmā pēc novembra izlašu pauzes un tajā pie Rīgas komandas stūres debitēja līdzšinējais galvenā trenera palīgs Artis Ābols.

Minētajā spēlē uz ledus atgriezās arī Dārziņš, kurš septembrī guva rokas traumu un oficiālās spēlēs pēc tam uz ledus nebija izgājis.

Iepriekšējo spēli rīdzinieki aizvadīja savā laukumā pret citu Tatarstānas vienību Ņižņekamskas "Ņeftehimik", emocionālā un rezultatīvā mačā izcīnot uzvaru ar 6:4.

Ar spēli Kazaņā "Dinamo" vienība uzsāks trīs maču izbraukumu, kurā vēl tiksies ar "Ņeftehimik" un Ufas "Salavat Julajev" komandām.

Kā zināms, Latvijas klubs šajā izbraukumā devies bez savainotajiem aizsargiem Matjē Karla un Krišjāņa Rēdliha, toties sastāvā iekļauti uzbrucēji Gunārs Skvorcovs un Roberts Bukarts, kā arī aizsargs Mārtiņš Porejs.

Karls laukumā nav devies kopš 4.novembra mājas spēles pret Minskas "Dinamo", kad aizsargs lauza rokas mazo pirkstiņu. Savukārt Rēdlihs 31.oktobra mačā pret Sanktpēterburgas SKA lauza plaukstas kaulu. Sākotnēji viņa prombūtne tika lēsta četru nedēļu garumā.

Skvorcovs un Bukarts vēl pirmdien piedalījās Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlē "Liepājas metalurga" komandas rindās, kuras rīcībā atstāts no "Dinamo" nosūtītais uzbrucējs Robs Šremps.

Bukarts šosezon piedalījies piecās "Dinamo" spēlēs, kurās statistikas punktus nav iekrājis, bet Skvorcovs laukumā devies sešos mačos, arī pie rezultativitātes punktiem netiekot. Tikmēr Porejs, kurš bijis pieteikts vairākām šīs sezonas spēlēm, karjerā līdz šim nevienu KHL maču vēl nav aizvadījis.

Tāpat komandas sastāvā iekļauts vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš vēl pirmdien aizvadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēli "Rīgas" vienības rindās. "Rīgas" komandai bez Gudļevska palīdzības būs jāiztiek vismaz trīs spēles.

"Dinamo" komandā uz izbraukumu devušies trīs vārtsargi - Māris Jučers, Mīkaels Telkvists un Gudļevskis, septiņi aizsargi - Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis, Rodrigo Laviņš un Porejs, kā arī 15 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šehura, Aleksandrs Žirū, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Raitis Ivanāns, Māris Bičevskis, Gints Meija, Elvijs Biezais, Skvorcovs un Bukarts.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" pašlaik ar 26 punktiem 26 spēlēs atrodas pēdējā, 14.pozīcijā, bet "AK Bars" Austrumos ir ceturtie ar 50 punktiem.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!