Foto: LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā šodien tiekas ar Tatarstānas komandu Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Mačs sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet no plkst.22.10 spēli ierakstā rādīs arī "TV6".

Šī abām komandām būs jau otrā tikšanās nedēļas laikā. Pagājušajā piektdienā Ņižņekamskas komanda viesojās Rīgā un tajā spēlē "Dinamo" izcīnīja uzvaru ar 6:4. Minētajā mačā pirmo uzvaru kā komandas galvenais treneris izcīnīja Artis Ābols.

Iepriekšējo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīja Kazaņā pret citu Tatarstānas vienību "Ak Bars", kļūdām bagātā spēlē piedzīvojot zaudējumu ar 2:6. Šajā cīņā abus vārtus Rīgas vienības labā guva aizsargi Jēkabs Rēdlihs un Kristaps Sotnieks, kuriem turklāt tie bija pirmie precīzie metieni šosezon.

Atšķirībā no mača pirms nedēļas, šoreiz "Ņeftehimik" komandai varēs palīdzēt arī šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju izvēles drafta pirmais numurs Nails Jakupovs. Viņš Rīgas spēlē nepiedalījās, jo bija aizņemts Krievijas U-20 izlasē.

Spēle pret "Ņeftehimik" Latvijas komandai būs otrā no trijām, kas paredzētas šajā izbraukumu spēļu sērijā. Izbraukuma pēdējā mačā "Dinamo" svētdien tiksies ar Ufas "Salavat Julajev" hokejistiem.

Kā zināms, Latvijas klubs šajā izbraukumā devies bez savainotajiem aizsargiem Matjē Karla un Krišjāņa Rēdliha, toties sastāvā iekļauti uzbrucēji Gunārs Skvorcovs un Roberts Bukarts, kā arī aizsargs Mārtiņš Porejs.

Karls laukumā nav devies kopš 4.novembra mājas spēles pret Minskas "Dinamo", kad aizsargs lauza rokas mazo pirkstiņu. Savukārt Rēdlihs 31.oktobra mačā pret Sanktpēterburgas SKA lauza plaukstas kaulu. Sākotnēji viņa prombūtne tika lēsta četru nedēļu garumā.

Skvorcovs un Bukarts vēl pirmdien piedalījās Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlē "Liepājas metalurga" komandas rindās, kuras rīcībā atstāts no "Dinamo" nosūtītais uzbrucējs Robs Šremps.

Tāpat komandas sastāvā iekļauts vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš vēl pirmdien aizvadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēli "Rīgas" vienības rindās. "Rīgas" komandai bez Gudļevska palīdzības būs jāiztiek vismaz trīs spēles.

"Dinamo" komandā uz izbraukumu devušies trīs vārtsargi - Māris Jučers, Mīkaels Telkvists un Gudļevskis, septiņi aizsargi - Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis, Rodrigo Laviņš un Porejs, kā arī 15 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šehura, Aleksandrs Žirū, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Raitis Ivanāns, Māris Bičevskis, Gints Meija, Elvijs Biezais, Skvorcovs un Bukarts.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 26 punktiem 27 spēlēs atrodas pēdējā, 14.pozīcijā, bet "Ņeftehimik" Austrumos ir astotie ar 40 punktiem 26 mačos.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!