Foto: F64

Uzvaru kārtējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda, kas savā laukumā ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) pārspēja Čehovas "Vitjaz" vienību, kamēr citā mačā pie 25 minūšu noraidījuma tika aizsargs Oskars Bārtulis.

Pujacs šo maču aizvadīja savas komandas trešajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 21 minūti un 28 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā. Viņš spēles protokolā atzīmējās ar vienu nesekmīgu metienu pa vārtiem.

Mača gaitā mājinieki divreiz atspēlēja vienu vārtu deficītu, ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izceļoties Sergejam Kosticinam.

"Avangard" vienība pēdējās 25 spēlēs piedzīvojusi tikai četrus zaudējumus, bet nākamo cīņu tā aizvadīs pēc nacionālo izlašu pārtraukuma.

Tikmēr Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" izbraukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) spēja uzvarēt spēcīgo Magņitogorskas "Metallurg" vienību, bet trešajā aizsargu pārī spēlējušais Bārtulis uz ledus pavadīja tikai 11 minūtes un 59 sekundes, jo trešās trešdaļas sākumā par sitienu ar nūju tika sodīts ar 5+20 minūšu noraidījumu.

"Donbass" šajā mačā, kas arī tam bija pēdējais pirms ziemas pārtraukuma, spēja uzvarēt, neskatoties uz to, ka uz 31 pretinieku metienu atbildēja ar vien 16 raidījumiem. Ukrainas klubs svinēja trešo uzvaru pēc kārtas.

Citviet pie panākuma tika arī vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) savā laukumā pārspēja Čerepovecas "Severstaļ" hokejistus.

Masaļskis šajā mačā spēja tikt galā ar 25 no 27 sāncenšu metieniem, bet "Jugra" labā visus trīs vārtus guva Igors Skorohodovs.

"Jugra" ziemas pārtraukumā, kas ilgs līdz 19.decembrim, devās ar vienu uzvaru pēdējās četrās cīņās.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Avangard" ar 68 punktiem 34 mačos ir pirmajā vietā, bet "Jugra" ar 42 punktiem 33 spēlēs atrodas desmitajā pozīcijā.

Savukārt Rietumu konferencē "Donbass" ar 46 punktiem 34 spēlēs ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!