Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien izcēlās latvietis Lauris Dārziņš, palīdzot viņa pārstāvētajai divkārtējai līgas čempionvienībai Kazaņas "Ak Bars" ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) izbraukumā pieveikt Maskavas CSKA komandu, ko pārstāv cits latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts.

Spēles 26.minūtē pēc Patrika Deivisa metiena pirmā vadībā izvirzījās CSKA komanda, tomēr vēl otrajā trešdaļā divus vārtus guva Kirils Petrovs, nodrošinot "Ak Bars" uzvaru. Turklāt otrajā vārtu guvumā piedalījās arī Dārziņš.

Kopā šajā mačā Dārziņš laukumā pavadīja desmit minūtes un 43 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem.

Tikmēr Sprukts nospēlēja deviņas minūtes un 27 sekundes, uzvarot trijos no sešiem iemetieniem, kuros piedalījās.

Šī bija "Ak Bars" komandas ceturtā uzvara pēc kārtas un sestais panākums pēdējos septiņos mačos, bet CSKA cieta otro neveiksmi pēc kārtas, kas seko pēc piecu uzvaru sērijas.

Šī CSKA komandai bija pirmā spēle pēc galvenā trenera Valērija Bragina atlaišanas. Viņa pienākumus pašlaik pilda Vjačeslavs Bucajevs.

Šosezon Dārziņš piedalījies 18 "Ak Bars" komandas spēlēs, kurās guvis vienus vārtus un izpildījis sešas rezultatīvas piespēles. Pēdējās trijās cīņās Dārziņš jau pamanījies nopelnīt četras piespēles vārtu guvumos. Savukārt Sprukts 34 mačos atzīmējies ar trim vārtiem un trim piespēlēm.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Ak Bars" ar 71 punktu 35 spēlēs izvirzījās līderpozīcijā un atrodas otrajā vietā visā līgā, par trim punktiem atpaliekot no Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās čempionvienības Maskavas "Dinamo".

Savukārt CSKA ar 62 punktiem 34 mačos atrodas ļoti stabilā Rietumu konferences ceturtajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!